Teksti:
Seuran toimitus

Varre Vartiaisen johtama bändi lämmittelee hieman arasti innostuvaa, nuorisopainotteista studioyleisöä. Joku kuiskii, että toinen kapteeni Tuomas ”Tume” Uusitalo on kuulemma päässyt aivan sekopäisen hyvään lentoon kuvausten edetessä. Sitten kiusallisen tarttuva tunnusmusiikki kajahtaa soimaan ja kilpailijat astuvat lauteille.

Sing Along perustuu Ruotsissa vuodesta 2006 lähtien pyörineeseen, samannimiseen formaattiin. Rakenteeltaan se muistuttaa MTV3:lla vuosina 1997–2005 nähtyä, supersuosittua BumtsiBumia. Kilpailevia joukkueita on kaksi, joissa vakiokapteenien Uusitalon ja Eero Ritalan rinnalla kilpailee kerrallaan kaksi musikaalista julkkisvierasta. Tehtävissä lauletaan, näytellään ja nauretaan paljon. 

Juontajan ja tuomarin roolissa nähdään Johanna Koivu, joka tunnetaan lähinnä Elonkerjuu-bändin viulistina. Koivu kuvailee Sing Alongia kivaksi ja freesiksi ohjelmaksi, jossa ei ryppyotsaisesti kilpailla voitosta. Parhaat naurut irtoavat kunnon mokailusta ja rohkeista repäisyistä.

 ”Innostuin ohjelmasta, koska se on omaa genreäni. On tärkeää, että tietää mistä puhuu, jotta pystyy kommentoimaan vieraille ja kapteeneille heidän tekemisiään.”
Vaikka Koivu tunnetaan lähinnä viulistina, on hänellä taustaa myös muuhun esiintymiseen.

”Olen valmistunut Lontoosta teatteritaiteen maisteriksi. Siellä tein myös näyttelijän hommia. Suomessakin olen näytellyt jonkin verran, mutta viime vuodet ovat menneet musiikin parissa.”

Juontajantöitä Koivu ei ollut kuitenkaan aiemmin tehnyt. Haastavaa oli se, ettei harjoitteluaikaa juuri ollut.

”Prompteria en ollut ikinä käyttänyt, enkä juontokortteja. Piti vaan mennä rohkeasti omiin vahvuuksiin luottaen. Ajattelin, että kyllä ohjaaja sanoo, jos homma ei toimi.”

Sing Alongissa kilpailee laulajien lisäksi myös näyttelijöitä. Tehtävissäkin yhdistyy molempien alojen osaaminen. Varsin villiksi äityy esimerkiksi ensimmäisessä jaksossa nähtävä stand up -koomikko Sami Hedbergin rap-tulkinta.

Studio-olosuhteissa Sing Alongin teko näyttää aluksi väkinäiseltä. Musiikin käynnistyessä esiintyjät alkavat kuin taikaiskusta jammailla. Homman edetessä kyynistä näkemystä on syytä hilata hyväksyvämpään suuntaan. Kyse taitaa olla ammattilaisten kyvystä potkia fiilis päälle vaikka väkisin. Sen tunnustaa myös Koivu.

”Keikkatunnelma piti luoda omassa päässä. Studiossa ei kuitenkaan kannata riehua niin kuin rokkikeikalla. Pitää ajatella, että sen tulee toimia myös kotikatsomoissa.”

Kuvauksista Koivulle jäi parhaiten mieleen Zarkus Poussan ja Marzi Nymanin potpurishow.

”Sitä katsoessa olin vaan ihan suu auki, että miten tämä voi olla näin hyvä ja hauska. Kun päälle vielä tuli Eeron improvisaationa toteutettu kuvitus, nauroin ihan katketakseni.”

Kyseinen performanssi nähdään lokakuun 18. päivä.

Onnimanni Liukkonen

Sing Along alk. to 6.9. klo 20.05 MTV3

X