Teksti:
Seuran toimitus

Kovaa vauhtia nuorisokanavaksi profiloituva TV2 jatkaa uutuussarjojen tykittämistä. Sohvasurffaajia ja Märkiä säpikkäitä seuraa nyt hieman toisenlainen tosi-tv-sarja.

Soramonttuprinsessat kertoo hyvinkääläisestä Grönroosin uusioperheestä, jonka päiviä rytmittää intohimoinen ralliharrastus. Kolmatta kertaa naimisissa oleva viiden lapsen isä Marko valmentaa Jokamies-luokassa kilpailevia teini-ikäisiä kaksostyttöjään, Jessicaa ja Mariannea.

Aloitusjaksossa isää jännittää tyttöjen ensimmäinen kilpailu enemmän kuin omat kisat konsanaan. Grönroosit suhtautuvat kilpailemiseen tosissaan: viikolla tuunaillaan autoja ja viikonloppuisin kierretään kilpailuissa.

Erikoinen harrastus erottaa 17-vuotiaat tytöt muista ikäisistään, mutta muuten Jessica ja Marianne ovat tavallisia teinejä – kirosanat raikuvat niin kotipihassa kuin rallikentilläkin. Marko sanoo uskovansa kasvatuksessa kurinpitoon. Silti isän ja tyttärien välit ovat lämminhenkiset. Puolin ja toisin piikitellään, mutta rivien välistä kuuluu välittäminen.
Rosoisen viihdyttävä Soramonttuprinsessat tempaa mukaansa heti kättelyssä. A

Athur Franckin ohjaaman 10-osaisen sarjan valtteja ovat aidot ja miellyttävät päähenkilöt sekä virkistävän erilainen lähtöasetelma. Draamaa puolestaan syntyy perheen sisäisistä kahnauksista ja tyttöjen kilpailumenestyksen seuraamisesta.

Juha Heinisuo

Soramonttuprinsessat klo 19.30 TV2

X