Stalkkerin vainoama -dokumentti perkaa tapausta, jossa ruotsalaismies alkoi saada uhkaavia tekstiviestejä

Stalkkerin vainoama Felix Åkerlund alkoi sulkeutua ja eristäytyä uhkaavien tekstiviestien seurauksena.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Stalkkerin vainoama -dokumenttisarjassa häirikkö piinaa ruotsalaismiestä.

Stalkkerin vainoama Felix Åkerlund alkoi sulkeutua ja eristäytyä uhkaavien tekstiviestien seurauksena.
Teksti:
Pertti Avola

Stalkkerin vainoama on Ruotsin yleisradioyhtiön SVT:n tuottama kolmiosainen dokumenttisarja. Se kertoo häikäilemättömästä vainoamisesta, jota ei kuitenkaan käyty netin vaan puhelimen kautta. 

Skellefteåssa asuva Felix Åkerlund alkoi saada outoja tekstiviestejä, joissa aluksi vain tiedusteltiin hänen vointiaan ja muuta yleistä. Vähitellen viestejä alkoi tulla yhä useammin ja niiden sävy kävi uhkaavaksi. Myös kaupungissa asuville nuorille naisille alkoi tulla tekstareita, joissa heitä varoitettiin Felixistä ja kerrottiin, että tällä on heitä esittäviä alastonkuvia ja että hän on raiskaaja. 

Alkoi vaikuttaa siltä, että tekstareiden takana oli jokin jengi, joka jopa uhkasi Felixin henkeä. Hän ilmoitti asiasta poliisille, joka ei kuitenkaan suhtautunut tapaukseen vakavasti. 

Pelästynyt Felix alkoi sulkeutua ja eristäytyä. Vasta tavattuaan nykyisen vaimonsa hän uskalsi kertoa asiasta jollekin läheiselleen. Se johti lopulta stalkkerin paljastumiseen ja tuomitsemiseen. 

Mietityttää kuitenkin, tarvittiinko tämän tapauksen ruotimiseksi kokonainen dokumenttisarja, kun yksi hyvin tehty dokumenttielokuva olisi riittänyt. 

Nyt sarjassa on liikaa tietoisesti luotua, keinotekoista jännitystunnelmaa ja loputtomasti sidoskuvia öisestä kaupungista, diskoista ja baareista.

Stalkkerin vainoama, maanantai 22.4. klo 19.55, Teema & Fem

Lue myös: KRP:n Niko Rantsi sai kintereilleen vainoajan, joka piinasi vuosia iskien yksityisyyteen ja perheeseenkin: ”Ei hän kadonnut elämästäni minnekään”

X