Teksti:
Seuran toimitus

SARJA Yli kahden vuoden odotus päättyi 13.3., kun draamakomedia Klikkaa mua palasi MTV3:n torstai-iltoihin. Johanna Vuoksenmaan ohjaama ja käsikirjoittama sarja oli vuoden 2011 hitti.
Nettideittailun maailmaan sukeltava sarja on vaikuttanut pääosaa esittävän Minttu Mustakallion elämään jopa siinä määrin, että ohikulkijat ovat pyytäneet häneltä deittineuvoja.

”En pidä sitä mitenkään raskaana, koska se ei kuitenkaan ole ihan jokapäiväistä. Enemmän tullaan kiittämään sarjasta. Se kertoo, että ihmiset ovat us­koneet sarjaan ja roolihahmooni.”
Mustakallion esittämä Ella on kakkoskaudella muutosten edessä. Ellalta menee kämppä alta ja ex-mies muuttaa uuden vaimonsa kanssa kuukausiksi Italiaan, joten lastenhoito jää lähes kokonaan Ellalle.

Edelliskaudella lämmitetty suhde Eeron (Timo Tuominen) kanssa ei saanutkaan ilmaa sii­piensä alle, joten Ella päättää palata Click Me -palveluun.

”Ainakin yhdet todella romanttiset deitit on tulossa”, Mustakallio vihjaa.

Sen lisäksi, että ilmassa on romantiikkaa, edelliskauden tapaan jotkut Ellan nettideiteistä päättyvät piinallisen nolosti, koska vastapuolen profiilikuvaus ei ihan vastaakaan todellisuutta. Hahmot ovat värikkäitä, mutta niin on todellisuuskin, Mustakallio vakuuttaa.

”Juuri puhuin tästä erään kollegani kanssa. Hän oli nähnyt kadulla niin erikoisen ihmisen, ettei kukaan pitäisi häntä uskottavana, jos hänet toisi teatterin lavalle. Me ihmiset olemme hassuja, ja onhan tämä toisaalta myös komedia.”

Mustakallio on deittikohtauksia näytellessään saanut tutustua lukuisiin eri vastanäyttelijöihin.

”Se on vähän kuin olisi laboratoriossa. Kaikilla on oma tekniikkansa ja tapansa näytellä.”

Yhteistyö Johanna Vuoksenmaan kanssa on saumatonta.

”Johannan ei tarvitse sanoa paljoakaan, kun jo tiedän, mitä hän tarkoittaa. Yhtälöön kuuluu tärkeänä osana myös kuvaaja Jan Nyman.”

Eron jälkeen Ella ja Eero yrit­tävät kehittää luontevaa ystävyyttä.

”Se onkin mielenkiintoinen teema. Voivatko mies ja nainen olla ystäviä vai sotkevatko intohimot asian?” Eeroa esittävä Timo Tuominen sanoo. 

Mustakallion mielestä miehen ja naisen ystävyyden ei tarvitse olla täynnä ongelmia.

”Minulla on monta hyvää miespuolista ystävää. Tosin Ellan ja Eeron tapauksessa heidän välillään oleva lataus voi hankaloittaa asioita.”

Tuominen hyppäsi innolla uudestaan tutun hahmon kenkiin.

”Eero on sellainen rauhallinen perusmies, joka haluaisi löytää itselleen vaimon.”

Mustakallio löytää omasta hahmostaan myös puolia, jotka välillä ärsyttävät.

”Totta kai, yhtä lailla kuin itsessäkin ärsyttävät monet asiat. Roolihahmoaankaan ei silti saa inhota”, hän sanoo.

”Ellassa on ärsyttävää ja toisaalta ihanan ymmärrettävää se, että hän on stressaantunut ja lyhytpinnainen. Ella huutaa välillä lapsilleen, eikä aina jaksa tehdä ruokaa. Luulen, että juuri siksi Ellasta on helppo tykätä, koska hän ei ole täydellinen.”

Juha Heinisuo

Klikkaa mua, to 13.3. klo 21.00 MTV3

X