Teksti:
Seuran toimitus

SARJA Vuosi 2015 alkaa komeasti, kun The Voice of Finlandin neljäs kausi pyörähtää käyntiin. Uudistuneessa ohjelmassa on tällä kertaa mukana peräti kolme uutta tähtivalmentajaa: Tarja Turunen, Redrama ja Olli Lindholm

Vain yksi edelliskausilta tuttu valmentaja, Michael Monroe, jatkaa edelleen Suomen upeimman äänen etsinnässä. Sympaattinen rocklegenda lähtee uuteen kauteen suurella innolla.

”Jokaiselle tähtivalmentajalle löytyy varmasti laulajia. Hauskaa tulee taatusti taas olemaan. Eihän tässä ohjelmassa voi olla kuin kivaa,” Michael toteaa.

Michaelin meriitit omalla urallaan ovat vertaansa vailla, eikä loppua ole näkyvissä. Tähden luotsaama Hanoi Rocks -yhtye palkittiin viime kesänä Metal Hammer -musiikkilehden järjestämässä Golden God Awards -gaalassa musiikillisena esikuvana, joten tähtivalmentajan pesti on jälleen enemmän kuin oikeutettu.

Äidillinen tiukkis

Uudet tähtivalmentajat lähtevät kuitenkin mittelöön niin suurella intensiteetillä, että kilpailusta tulee varmasti tiukka.
Buenos Airesissa Argentiinassa asuva laulaja Tarja Turunen sai hieman venkslata aikataulujaan, että osallistuminen ohjelmaan onnistui. Pienen Naomi-tytön äiti aikoo olla hersyvän positiivinen ja kannustava tähtivalmentaja. Tarja toivoo löytävänsä sellaisia helmiä, jotka laulavat nimenomaan tunneperäisesti.

”Siihenhän laulajan työ perustuu. Me olemme tarinankertojia ja tunteiden välittäjiä. On aivan ihanaa olla apuna tuleville tähdille.”

Tarja uskoo olevansa äidillinen, mutta myös oppikoulumainen valmentaja. Palautteen antaminen ei ole Tarjalle lainkaan vierasta, sillä hänellä on itsellään lauluoppilaita Buenos Airesissa.

”Olen tarpeen tullen aika tiukkis. Palautteen antaminen oppilaille riippuu paljon siitä, millainen historia oppilaalla ja opettajalla on. Yritän aina ottaa persoonan henkilökohtaisesti käsittelyyn. Palautteen antaminen on kuitenkin hyvin tunnepitoinen juttu valmentajan ja laulajan välillä.”

Ollin oppivuodet

Kovaa paloa ja tahtotilaa laulajilta peräänkuuluttava tähtivalmentaja Olli Lindholm myöntää itse olleensa nuorena laulajana todella huono vastaanottamaan kritiikkiä. Hän kertoo myös tulistuneensa aikoinaan helposti.

”Kuumailin itseni joskus 80-luvun puolivälin jälkeen raastupaankin, mutta en sentään fyysisesti. Joku toimittaja arvosteli minua ja annoin täyslaidallisen takaisin. Vastasin silloin asialliseen ja oikeutettuun kritiikkiin väärällä tavalla. Vuodet ovat kuitenkin opettaneet.”

Entinen kuumakalle sanoo olevansa tänä päivänä analyyttinen kaveri, josta on vain mukavaa, jos joku lasauttaa päin naamaa, mitä mieltä jostakin musiikista on.

”Se on merkki välittämisestä, kunhan ei vain sano ilkeästi. Kyllä minusta olisi kiva lukea levyarvosteluita, kun oma albumi ilmestyy. Olisi hienoa, jos vielä olisi musiikkilehtiä, jotka arvostelisivat laulusuorituksia, tuotantoa ja kappaleita. Sitä kulttuuria ei vain enää ole”, Olli toteaa.

”Kaipaan sitä, että itse musiikista puhuttaisiin enemmän.”

Työtä ja karismaa

Tähtivalmentajaksi innolla ryhtyvä rap-artisti Redrama kuvailee olevansa kilpailuhenkisempi tyyppi kuin moni ehkä uskoo. Omalla uralla pahimmat vastustajat ovat löytyneet useimmiten artistin omasta pääkopasta, sillä tavoitteet ovat olleet Redramalla aina hyvin korkealla.

”Olen aina asettanut itselleni suuria päämääriä ja vertaillut itseäni ihan huippuihin. Enkä ole hellittänyt siinä puskemisessa yhtään vieläkään. Olen vain ehkä oppinut ajoittamaan juttuja eri tavalla.”

Klassinen tähtitarina muodostuu yleensä kovasta työstä ja rankoistakin koettelemuksista. Redrama painottaa todellisen tähteyden vaativan ennen kaikkea karismaa, mutta myös aikaa, jota nykyään ei hirmuisesti ole jaossa.

”Tämän päivän maailma on sellainen, että kaiken pitäisi tapahtua heti. Laulukilpailu on hyvä ponnahduslauta uralle, mutta kaikki muu on itsestä kiinni. Tähteys vaatii aina duunia.”

Ohjelman juontajana nähdään tälläkin kaudella Axl Smith. Takahuoneen tunnelmia välittää taas Jenni Alexandrova.

Linda Martikainen

The Voice of Finlandin uusi kausi alkaa pe 2.1. klo 20.00 Nelonen

 

X