Teksti:
Seuran toimitus

VIIHDE Putouksen kuudennella kaudella näyttelijäkaarti on uusiutunut täysin. Mille sketsihahmoille kansaa työkseen naurattavat näyttelijät nauravat itse?

Putous-estradiviihdeshow’ta voi hyvin kutsua tähtitehtaaksi. Viihdeohjelmaa on esitetty viisi tuotantokautta. Viimeisin ja viides kausi päättyi maaliskuussa. Se oli katsotumpi kuin edelliset kaudet. Jaksot keräsivät reilusti yli miljoona katsojaa. Yhtä korkeita katsojalukuja tavoitellaan myös alkavalla tuotantokaudella.

Ohjelman näyttelijöistä on tullut maan suosituimpia ja halutuimpia. Myös kuudennen kauden näyttelijöiden voi jo ennustaa nousevan megastaroiksi Suomen näyttelijäskenen tähtitaivaalle.  

Ohjelman keskeisin osio on tänäkin vuonna hulvaton Vuoden sketsihahmo -kilpailu. Kysyimme kuudennen kauden näyttelijöiltä, mikä sketsihahmo heihin on vaikuttanut ja mille 
he itse nauravat.

Pysyvätkö viikset naamassa?

Lauri Nurkse aloittaa Putouksen uutena ohjaajana. Hänen tunnetuimpia ohjauksiaan ovat elokuvat Sooloilua ja Veijarit sekä televisiosarjat Kiiltokuvia, Kumman kaa, Uutishuone ja Toisen kanssa. Näyttelijänä Nurkse on tunnettu rooleistaan elokuvassa Pahat pojat sekä televisiosarjassa Tukka auki.

”Olin viime kaudella käsikirjoittamassa Putouk­sen sketsejä. Se oli minulle oppikausi. Haasteellista ohjaajan näkövinkkelistä Pu­touksessa on se, että samaan aikaan tasapainoillaan kontrollin ja kontrolloimattomuuden kanssa. On haasteellista lähteä aina siitä, että pysyvätkö näyttelijällä viikset naamassa ja muistaako hän repliikkinsä”, Nurkse listaa.

Puolitoistatuntinen suora estradiviihdeshow pysyy alkavallakin kaudella juurillaan. Sketsihahmokilpailu on tärkeässä roolissa, ja mukana ovat tuttuun tapaan muun muassa Viikkokatsaus, Tulikoe ja live-sketsit.

”Katsojalle Putous näyttäytyy tuttuna ja turvallisena, mutta tänä vuonna olemme funtsineet näyttelijöiden kanssa hahmoille pidempiä kaaria. Nyt mennään syvällisemmin hahmojen sielunmaisemiin”, Nurkse lupaa.

Putouksesta on tullut valtava ilmiö, ja ohjelman puitteet ovat tänä vuonna entistä suuremmat.  

”Ohjelmaa tehdään isommassa studiossa. Se tuo myös omat haasteensa hommaan. Myös studioyleisö on isompi. Tunkua katsomoon tuntuu olevan”, Nurkse kertoo.

Katsoja näkee vain vuorenhuipun siitä työstä, mitä yksi puolitoistatuntinen suora lähetys vaatii. Lauantai-illan odotettuja lähetyksiä treenataan aina viime hetkeen asti.

”Studioon tullaan lauantaina heti aamutuimaan. Treenaamme lähes kello seitsemään asti. Itseäkin varmasti jo siinä vaiheessa vähän jännittää. Sunnuntait ovat vapaapäiviä, mutta muuten koko viikko menee paketin rakentamisessa.”

Kahdeksanosaisen Putouksen finaalilähetys nähdään 29. marraskuuta.

Virpi Valtonen

Putous alkaa la klo 19.30 MTV3

X