Teksti:
Seuran toimitus

KAUHUSARJA ALKAA American Horror Story on nimensä mukainen. Jo ensimmäinen jakso on täynnä angstia, ahdistusta, kummituksia ja kuolemaa. Ja niin mahdottomalta kuin se tuntuukin, kierrokset vain lisääntyvät jakso jaksolta. 

Glee-nuorisosarjaa luomassa olleiden Brad Falchukin ja Ryan Murphyn ideoima kauhukertomus loppuu onneksi ensimmäisen kauden jälkeen, sillä asetelma ja hahmot vaihtuvat joka kaudella uusiin. Seuraavaksi tapahtumat sijoittuvat mielisairaalaan.

Sitä ennen tutustutaan kuitenkin Harmonin perheeseen, joka muuttaa Hollywoodiin vanhaan kartanoon toipumaan. Ben (Dylan McDermott) on pettänyt Vivieniä (Connie Britton), joka on jo valmiiksi vereslihalla keskenmenon vuoksi. Teini-ikäinen tytär (Taissa Farmiga) on väsynyt vanhempiensa vihanpitoon ja ystävystyy psykiatri-isänsä potilaan (Evan Peters) kanssa. 

Takaumien kautta käy ilmi, että talossa on tapahtunut selittämättömän paljon pahaa. Tarinan nykyajassa ei mene sen paremmin. Yliluonnollisten kummitusjuttujen lomaan upotetaan reaalikauheuksia, kuten koulusurmia. Pöyristyttävästi samaan pahuuden joukkoon lykätään myös abortit. 

Tarina keskiössä kytee petos moninaisten syrjähyppyjen muodossa. Siinä missä Harmonin perhe toimii vain valjuna kanvaasina, jolle petosten karmeita seurauksia levitellään, salaperäinen naapuri (Jessica Lange) on kiehtova, kompleksinen hahmo. Lange palkittiin roolisuorituksestaan sekä Golden Globella että Emmyllä.

Kaisu Tervonen

American Horror Story alk. ti 11.6. klo 23.00 Sub

X