Teksti:
Seuran toimitus

SARJA ALKAA Pistääkö 15-vuotias tuhlarinuori Sonja perheensä kuukausibudjetin haisemaan norjalaissarjan Suomi-versiossa?

Rahaa mankuva teininuoriso saa nykyään vastuullisuuskoulutusta useammassa tv-sarjassa. Subin jo toiselle tuotantokaudelle ehtinyt Nuoret, laiskat ja tyhmät on tosi-tv-kisa, jossa joukko brittinuoria kootaan taloon ja pudotuspeleihin. Kesällä uusittu norjalaisformaatti Teinipomo (Teenage Boss, 2011) oli rauhallisempi tapaus, jossa ketään ei pudotettu ja kilpailua käytiin vain kuukausibudjettia vastaan.

Tänään Teinipomo starttaa suomeksi TV2:ssa torstain parhaassa katseluajassa uusintana sunnuntai-iltapäivältä. Vaikka jaksojen kulku tuhlaajanuoresta suurempaan vastuunottoon todennäköisesti toistuu sarjan kaikissa kuudessa jaksossa, iltauusinta on paikallaan.

Onhan nyt heti kärkeen kyse tärkeästä asiasta, kun itähelsinkiläisen perheen kolmesta tyttärestä vanhin Sonja saa kuukaudeksi itselleen sijoitusyrittäjä Satu Silenin neuvot sekä 1 800 euroa eli koko perheen kaikki muuttuvat asumiskulut.

”Jos pikkusiskot ei oo kiltisti, ne ei saa rahaa”, Sonja toteaa bestikselleen ja kiitää ripsienpidennykseen.

Minna Kontkanen

Teinipomo alk. to 30.8. klo 19.30 TV2

X