Teksti:
Seuran toimitus

Maanantai-iltaisin perheen teini-ikäiset saattavat varata television. 14. toukokuuta kello kahdeksalta starttaa Gossip Girlin neljäs tuotantokausi, ja sitä ennen alkaa Valehtelevat viettelijät (Pretty Little Liars, USA 2010–), kotimaassaan suosiota niittänyt nuorisosarja.

Sarja sijoittuu kuvitteelliseen Rosewoodin pikkukaupunkiin. Siellä lukiota käy viisi parasta ystävää, jotka kokoontuvat säännöllisesti syrjäiselle mökille. Yksi mökkireissu päättyy kuitenkin kohtalokkaasti, kun ryhmän itseoikeutettu johtaja Alison (Sasha Pieterse) katoaa.
Varsinaisesti sarja alkaa vasta vuosi katoamisen jälkeen.

Kaveripiiri on hajonnut, mutta neljä jäljelle jäänyttä toveria (Troian Bellisario, Shay Mitchell, Lucy Hale ja Ashley Benson) löytävät toisensa uudelleen, kun joku alkaa lähettää heille uhkaavia viestejä Alisonin nimissä. Siinä sivussa heistä jokainen käy läpi oman elämänsä ongelmia: suhdetta opettajaan, seksuaali-identiteetin määrittelyä ja vanhempien luomia menestyspaineita.

Sara Shepardin kirjoihin pohjaava ja I. Marlene Kingin luoma sarja tuntuu saaneen innoitusta ainakin Täydellisistä naisista; nämä nuoret ovat etuoikeutettuja ja korkealla vertaistensa statusrankingissa, mutta heidän kulissinsa huojuvat. Täydellisten nuorten epätäydellinen elämä ei ole yksin erityisen vangitsevaa, mutta tapahtumien ripeä tahti yhdistettynä mysteeriin pitänee mielenkiinnon yllä. 

Sarjasta alkaa Yhdysvalloissa kesäkuussa jo sen kolmas tuotantokausi.

Kaisu Tervonen

Valehtelevat viettelijät alk. ma 14.5. klo 19.00 Sub

X