Teksti:
Seuran toimitus

Wipeout on japanilaisiin esteratahupailuihin perustuva amerikkalainen ohjelmaformaatti. Kilpailijat pyrkivät maaliin läpi hullunkurisen radan ansojen, liukkaiden pintojen ja hupsujen esteiden.

Foxilla nähdään nyt suomalaisversio Wipeout Suomi, joka on kuvattu Argentiinassa helmi-maaliskuussa. Ohjelman juontaa Anna Easteden, Los Angelesissa asuva Pohjois-Karjalan tyttö. Hänen ristimänimensä on Anna Shemeikka. 

Heti lukion jälkeen Shemeikka sai valokuvamallin pestin Japanista, eikä koskaan muuttanut takaisin Suomeen. Viime vuosina hänet on nähty esimerkiksi pienessä roolissa Miehen puolikkaat -sarjassa.

”Lähdin Tohmajärveltä Tokioon edes käymättä Helsingissä asumassa”, valokuvamallina ja näyttelijänä jo pitkän uran tehnyt Easteden muistelee nauraen.

Siinäpä kansainvälisyyttä kerrakseen, mutta lisätään vielä, että Eastedenin värväsi tehtäväänsä mies, jota kutsutaan Kiihtelysvaaran Richard Gereksi.

”Kun kävin viime marraskuussa Suomessa juontamassa joensuulaisen malli- ja tanssiryhmä Cat Peoplen 30-vuotistapahtuman, tapasin pitkästä aikaa Mikko Silvennoisen”, Easteden kertoo.

”Tunsin Mikon jo 1990-luvun alusta. Matkustimme joitain kertoja samalla junalla Helsinkiin. Olimme silloin kumpikin olleet Cat Peoplessa, jonka pomo Päivi Turtiainen keksi Mikolle tuon lempinimen.”

Silvennoinen eteni Pohjois-Karjalasta ensin Jyrkin juontajaksi, sitten Neloselle asiaohjelmiin ja tuottajaksi, ja viimeksi nykyiseen pestiin Suomen Fox-kanavan päälliköksi. 

”Kysyin Mikolta, mitä ohjelmia Foxille oli tulossa.”

Yksi niistä oli Wipeout, joka sattui olemaan Eastedenin suosikki.

”Olen tykännyt amerikkalaisesta Wipeoutista valtavasti ja sanoin heti Mikolle, että anna mä juonnan sen. Palasin kotiin ja kuvasin videon, jossa esitän juontajaa. Hypin energisesti ja huudan ja heilun. Tiesin, että sen nähtyään tuottajat joko päättelevät, että olen täysin hullu ja epäilyttävä, tai että olen juuri oikea siihen hommaan.”

Oma-aloitteisuus kannatti.

”Kuulemma he katsoivat sitä videota seitsemän sekuntia ja päättivät, että juontohomma on mun. Aion laittaa sen videon YouTubeen. Se on aikamoinen, kun sitä nyt katsoo.”

Argentiinaan meni Suomesta neljä tekniikan osaajaa ja kilpailijat, Los Angelesista Easteden. Hän lupaa hyvän shown. Nyt täytyy tosiaan olla yhtä energinen ja hullu kuin koevideolla, siis täyttää lupaukset.
Amerikkalaisen unelman toteuttamisen jälkeen hänestä on hauskaa esiintyä synnyinmaan televisiossa. Tämä on taas uusi seikkailu.

”Olen oppinut, että ei pidä kuunnella niitä, jotka sanovat, ettet onnistu. Unelmat toteutuvat, jos luottaa itseensä. Muuten joutuu vanhana ajattelemaan, että olisinpa silloin aikoinaan tehnyt toisin. Ja silloin se on liian myöhäistä.”

Kalle Kinnunen

Wipeout Suomi alk. su 31.3. klo 19.00 Fox

X