Teksti:
Seuran toimitus

DRAAMASARJA ALKAA Lauri Nurksen ohjaama kuusiosainen Toisen kanssa -draamakomedia käsittelee isoa teemaa, lapsettomuutta.

Puhtaan komedian aiheeksi lapsettomuus olisi ehkä turhan raskas, mutta sopivalla annostuksella draamaa sarja ei ammu yli kummastakaan päästä.

Sarjan kuvauksissa kulki mukana myös raskas suru, sillä sarjan näyttelijä Miina Maasola joutui viime marraskuussa auto-onnettomuuteen kohtalokkain seurauksin. Hän kuoli 8. helmikuuta onnettomuudessa saamiensa vammojen seurauksena 35-vuotiaana.

Krista Kososen näyttelemä Saara kuulee, ettei voi saada lasta. Uutinen on rankka, mutta lastensuojeluvirastossa työskentelevän Saaran halu äidiksi on vielä kovempi.

Saaran biologisen kellon tikittäessä tilannetta ei auta itseriittoisuutta tihkuva puoliso Touko (Mikko Leppilampi), jota kammoksuttaa ajatus adoptiolapsesta.

”Toukon rooli oli tosi herkullinen näyteltävä. Kyseessä on suorituskeskeinen ja itsekäskin tyyppi, jolle käy kyllä aika tylyt. Katsoja saa kuitenkin pohtia, kenen puolelle asettuu”, Leppilampi kuvailee rooliaan.

Mikko suitsuttaa myös vastanäyttelijäänsä Kososta, joka tulkitsee hedelmättömyyden tuskaa todentuntuisesti.

”Tämä on varmaan moneen kertaan todettu, mutta Krista on ihan järjettömän hyvä näyttelijä. Hän tekee aina myös vastanäyttelijästään paremman.” 

 Saaran ja Toukon välinen ongelma on äkkiseltään hyvin perustavanlaatuinen. Mihin tässä elämässä pitäisi tyytyä?

Kristan roolihahmon tukena on paras ystävä ja työkaveri Helena, jota esittää empaattisesti Laura Malmivaara. 

Herkkyyden ja komiikan yhdistäminen ei aina ole helppoa, mutta vaikeasta aiheesta löytyy makeitakin naurunpaikkoja. Rooli oli Kristalle iso ja mieleinen.

”Yritin vain olla yhtä ulalla kuin Saara. Näyttelin sitä ihmistä ja niitä tunteita. Tykkään kohtauksista, joissa on isot tunnetilat. Mikon kanssa oli mahtavaa näytellä kaikkia erojuttuja.”

Vauvakuumeen jyllätessä Saara yrittää pitää yllä iloista ja positiivista asennetta. Matkalla tädin 60-vuotisjuhliin Saaran suulaisiin sukulaisiin tympääntynyt Touko päättää jäädä pois kyydistä.

Saara ilmestyy juhliin yksin ja tapaa pitkästä aikaa myös siskonsa Susannan, jota esittää Miina Maasola.

Saara päätyy hukuttamaan murheensa pulloon. Kosteilla kekkereillä on yllättävät seuraukset: Saara huomaa olevansa raskaana. Tulevan lapsen isä ei kuitenkaan ole Touko, vaan toinen mies, Matti (Mikko Nousiainen).

Krista oli Mikolle jo ennestään tuttu, mutta sarja oli kaksikolle ensimmäinen yhteinen työ.

”Meillä oli Kristan kanssa hyvin samanlainen ajatusmaailma, joten lähdin tosi innoissani mukaan sarjaan”, Nousiainen kertoo. ”Haastavaa oli kuvauspäivien rytmi. Niitä oli ensin vain muutama, ja sitten tosi tiiviisti lokakuusta joulukuun loppuun. Se kuitenkin toimi.” l

Linda Martikainen 

Toisen kanssa, ke 26.3. klo 21.00 TV2 

X