Teksti:
Seuran toimitus

Ruotsalaisen Stjärnorna på slottet -formaatin suomalaisversio Linnan tähdet nähtiin ensimmäistä kertaa alkuvuodesta 2011. Silloin tutut kasvot kuten Danny, Arja Saijonmaa ja Juha Veijonen viettivät aikaa Espanjan auringon alla, katalonialaisessa linnassa kameroiden surratessa vieressä.

Tällä kertaa realityseuramatka suuntautuu Toscanan maisemiin Italiaan. Yhteiselle lomalle Firenzen lähellä sijaitsevaan keskiaikaiseen linnaan lähtevät näyttelijä Pirkko Hämäläinen, diplomiekonomi Lenita Airisto, laulaja Eino Grön, rumpali Jussi69 sekä kirjailijat Katariina Souri ja Roman Schatz.

MTV3:n lanseeraustilaisuudessa Lenita Airisto on yhtä ilkikurista hymyä. Hänellä on vierellään rokkari Jussi 69.
Roman Schatz kuvailee päästä varpaisiin mustanpuhuvia ystävyksiä ”goottipariskunnaksi”, joka herätti huomiota kävellessään käsikynkkää Firenzen kaduilla. Erikoinen ystävyys on herkkua medialle, niinpä kaksikko lietsoo sitä iloisesti.

”Emme tunteneet ennen sarjaa – tämä oli rakkautta ensisilmäyksellä”, Airisto tokaisee ja päästää ilmoille naurunremakan.

Ihastuminen oli molemminpuolista.

”Inspiroiduin Lenitan energisyydestä. Olen aina asettanut itselleni tavoitteita ja se, miten Lenita on elämässään laittanut asiat kohdilleen, veti mut hiljaiseksi”, 69 Eyes -yhtyeen rumpali hehkuttaa.

”Olen monet typsyt tavannut, mutta en ikinä tällaista pakkausta.”

Yhtä lämpimät tunteet eivät vallinneet Airiston ja Roman Schatzin välillä. Kuvauksissa keskustelu kävi kuumana machokirjailijan ja feministin välillä.

”Tiesin Lenitasta entuudestaan vain, että hänellä on häiriintynyt suhde urheilusukkiin”, Schatz velmuilee.

”Ja arvelin, että hän on aikamoinen diiva, mikä on ehkä tottakin. Mutta Lenita on myös lämmin henkilö, josta ei voi olla pitämättä. Onnistuimme siinä, että asiat riitelivät, eivätkä ihmiset. Meistä tuli jopa frendejä!”

Linnan tähtien ruokapöytäkeskusteluissa puhutaan varmaankin myös julkisuudesta, jossa kaikki osallistujat ovat asiantuntijoita.
”Aina pidetään jotenkin kornina, jos julkkikset puhuvat julkisuudesta, mutta kukapa muu siitä paremmin tietäisi”, kirjailijana ja kuvataiteilijana uraa luonut Katariina Souri sanoo. Hän on ollut kaikkien tuntema jo 1980-luvun Playboy-kuvista lähtien.

Syyskuussa korkein oikeus hylkäsi syytteet, jotka Souri oli nostanut hänen yksityisasioistaan kirjoittanutta lehteä vastaan. Souri harkitsi sen vuoksi jopa Linnan tähdet -sarjasta vetäytymistä.

”Tein periaatepäätöksen, etten enää anna henkilöhaastatteluja, vaan puhun pelkästään töistäni. Olin kuitenkin jo lupautunut sarjaan mukaan, enkä halunnut perua sitä. Olisi myös ollut tyhmää istua kuvauksissa tuppisuuna.”

Juha Heinisuo

Linnan tähdet to klo 20.05 MTV3

X