Teksti:
Seuran toimitus

KAUNEUSKILPAILU Kirkkonummella käytävän missifinaalin juontavat viime vuoden tapaan Sami Kuronen ja Kristiina Komulainen.

Komulainen ei ole koskaan itse haaveillut misseydestä, mutta tietynlainen esteettisyys silti miellyttää juontajan silmää. Laittautuminen on kivaa, etenkin kun sen vastapainoksi voi painella enduro-pyörän selässä metsään. Komulainen oli aktiivinen liikkuja jo lapsena.

”Urheileminen on aina ollut henkireikäni, mutta vuosi sitten menin ylikuntoon. Reiteni eivät enää palautuneet, ja niihin jouduttiin antamaan sähköä. Nyt olen yrittänyt ottaa vähän rauhallisemmin.”

Selkeitä kauneusniksejä 35-vuotiaalla Komulaisella on oikeastaan vain yksi: uni. Huono ravinto ja yöelämä näkyvät jokaisen naamassa.

”Teininä luin jostain, että ihminen on kauneimmillaan onnellisena. Niinhän se on. Stressi näkyy heti kasvoissa ja koko olemuksessa. Olen myös sitä mieltä, että ikä kaunistaa ihmistä. En siis koe ikäkriisiä varmaan koskaan.”

Missifinalisteihin Kristiina ei ole tutustunut etukäteen. Hänellä on muutenkin mielestään melko kehno missisilmä, toisin kuin Sami Kurosella. Kuronen on juontajakaksikosta se intohimoisempi missikisojen seuraaja.

”Samiin kannattaa muutenkin kiinnittää huomiota. Hän on komistunut entisestään ja saanut aimo annoksen lisää charmia. Sami voi olla koko kisan musta hevonen.”

Lukuisten kauneuskilpailujen keskellä perinteikäs missi-instituutio on Komulaisen mielestä yhä voimissaan.

”Mikään asia ei voi olla huipussaan koko aikaa, mutta luulen, että missikisojen suhteen on nyt tulossa uusi aalto. Monet ihmiset tykkäävät tietynlaisista traditioista, ja missikisat ovat kehittyneet hyvin muun maailman mukana.”

Yksi tärkeä oma traditio Komulaiseltakin löytyy.

”En ole muuten perinneihminen, mutta kotona on aina oltava leikkokukkia. Kurkkuani kuristaa, jos tulppaanit puuttuvat vaasista.”

Kristiinan omia missisuosikkeja ovat muun muassa Janina Fry ja Tanja Karpela. Myös läheinen ystävä ja työkaveri Susanna Laine on yksi Kristiinan suosikkimisseistä, eikä vähiten näyttävän ulkonäkönsä vuoksi.

”Joidenkin ihmisten on vaikea sulattaa Susannassa sitä, että hän on paitsi kaunis niin myös ihan törkeän rohkea ja erittäin fiksu. Susannalla on myös taito nauraa itselleen, ja sitä harva oikeasti osaa. Missit väännetään usein väkisin sellaiseen hönö-osastoon, ja se on vähän sääli. Kruunusta luopuva missi Lotta Hintsa vaikuttaa myös fiksulta tyypiltä.”

Komulainejn pompahti koko kansan suosioon radiokanava NRJ:n Aamushow’sta. Hän oli vasta parikymppinen. Suosio ja kova pyöritys saivat pienestä Pöljän kylästä Siilinjärveltä Helsinkiin muuttaneen juontajan pöntön hetkeksi humisemaan.

”Olihan se meininki silloin melko mullistavaa. Missit ovat tietysti myös tietoisia julkisuudesta, mutta silti se saattaa kuitenkin yllättää”, Kristiina toteaa.

Tuoretta missiä odottaneekin ainutlaatuinen vuosi. Maan kauneimmaksi valitun elämä muuttuu julkisuuden myötä ainakin toviksi. Kaikkia ei voi koskaan miellyttää, ja se saattaa näkyä myös digimaailmassa.

”Kaikki tulevat jutut kannattaa ottaa osana kasvuprosessia. Itse en vaihtaisi pois mitään kokemaani, mutta yhden vinkin haluan antaa tuleville misseille: älkää koskaan, siis ikinä, googlettako omaa nimeänne. En ole kymmenen vuoden aikana ikinä googlettanut itseäni, ja se on varmasti ollut viisas päätös.”

Linda Martikainen

Miss Suomi 2014, su 4.5. klo 20.00 Liv

X