Teksti:
Seuran toimitus

VIIHDEOHJELMA Yhdeksän vuotta sitten Kaliforniassa perustettu videopalvelu YouTube on jo vuosia ollut yksi suosituimpia verkkosivuja Suomessa. Maikkarilla tänä keväänä nähtävä viihdeshow Tuubi lisää kierroksia naurettavimpiin YouTube-videoihin.

Ohjelman vakiokapteeneina häärivät koomikot Janne Kataja ja Sami Hedberg, jotka ottavat julkkisjoukkueidensa kanssa mittaa toisistaan. Koko perheelle tarkoitetussa paneeliohjelmassa tapahtumia luotsaa juontaja Vappu Pimiä. 

”Kyse on siis siitä, että katsomme hauskoja nettiklippejä ja minä teetän joukkueilla erilaisia niihin liittyviä tehtäviä”, kertoo Vappu.

Viihdeohjelmia on tehty koko maailman sivu, mutta Tuubi poikkeaa Vapun mielestä muista ohjelmista ainakin siinä, että sitä ei käsikirjoitettu.

”Huumori syntyi siinä hetkessä, ja kuvauksissa sattui kaikenlaista. Ihmiset kierivät lattioilla ja vesilasit lensivät. Oli ihan mahtavaa, kun lopulta saimme vieraiksi saapuneet julkkikset heittäytymään tehtäviin. Yksi meidän tavoitteistamme olikin luoda välitön ja mukava ilmapiiri.”

Perjantaina alkava Tuubi on jo päässyt yllättämään juontajan. Palautetta ohjelmasta on nimittäin saatu, vaikkei yhtäkään jaksoa ole vielä tullut televisiosta. Katsojat ovat kehuneet ohjelmaa pelkän mainoksen perusteella.

”Toivottavasti ei vain sitten tuoteta pettymystä”, Vappu tuumaa. 

Hersyvästä naurustaan tunnettu ja tarvittaessa täpäkäksi ihmiseksi tunnustautuva Vappu sanoo istuneensa hyvin tahtipuikon heiluttajan rooliin.Tuubissa Vapun tehtävänä oli pistää juttu poikki siinä vaiheessa, kun se oli lähtemässä aivan lapasesta.

”Tai siis kun se venähti liian pitkäksi! Yritin pitää homman kaikella tapaa kasassa ja viedä show’ta kunnialla eteenpäin. Kyllä se rooli oli minulle hyvin luontainen. Sellainenhan minä olen – täpäkkä! Muuten olimme kyllä Jannen ja Samin kanssa tosi tasavertaisia.”

Hauskoja kotivideoita on katsottu vuosikymmenten aikana valtavasti, ja uusia nettipätkiä ilmestyy eri kanaviin jatkuvalla syötöllä. Vappu uskoo, että koko perheen ohjelmaksi tarkoitettu Tuubi tavoittaa kaikki perheenjäsenet. 

”Nuorempaan väkeen iskevät ne videot, ja aikuiset sitten ehkä nauravat niille meidän jutuillemme.”

Suoriin lähetyksiin tottunut Vappu nauhoitti uutuusohjelman jo viime vuoden puolella, joten kuluva kevät on töiden suhteen viime vuosia kevyempi. Esikoistyttärensä Violan puolisentoista vuotta sitten saanut Vappu viettää äitiyslomaa nyt hieman jälkijunassa. Tulevaisuudesta suosikkijuontaja ei turhia hermoile.

”Tuleva syksy on täysin auki. Saa nähdä, mitä se tuo tullessaan.”

Linda Martikainen

Tuubi pe 7.3. klo 21.05 MTV3

X