Teksti:
Seuran toimitus

TANSSII TÄHTIEN KANSSA -finaalissa kohtaavat kauden kuumimmat parit, mutta kulisseissa kuhistaan edelleen pakkaa ravistaneista tuomaripisteistä.

Vastustamattomasti naisten sydämiin itsensä tanssinut muusikko Pete Parkkonen on ollut Tanssii tähtien kanssa -kauden täydellinen yllättäjä. Samalla entinen teinitähti on saanut osakseen uudenlaista huomiota.

”Suosio on kyllä yllättänyt minut täysin. Keikoille on myös saapunut uutta yleisöä, mikä on pitkälle ohjelman ansiota. Olen saanut omaan lavaesiintymiseeni uutta rytmiä, ja siihen puoleen tulen kiinnittämään enemmän huomiota vastaisuudessakin”, Pete vastaa.

Parkettihurmurin aikaisempi kokemus tanssista on rajoittunut lähinnä  lukioajan vanhojentanssiin.

Toista kertaa tähtiopettajana toimivan Katri Mäkisen ja oppilaan yhteistyö on ollut tiivistä treeniä.

”Viikkoharjoitustunnit  ovat vaihdelleet 25:n ja 32:n välillä. Olen myös ollut tarkka unen, levon ja ravinnon tasapainosta. Suoritustasoon voi vaikuttaa se, että teen pitkiä keikkamatkoja. Autossa istuminen on puuduttavaa ja aikaa vievää puuhaa.”

Peten mukaan joka lähetyksen jälkeen kaikki on pitänyt aloittaa tavallaan alusta.

”En muista suorista lähetyksistä jälkeenpäin juuri mitään. Pulssi kiihtyy ennen esitystä, ja esityksen jälkeenkin jalat tärisevät jännityksestä. Joudun katsomaan tuomarikommentit jälkikäteen.”

Erityisesti tuomari Jorma Uotisen kehuja ja kiitettäviä arvosanoja Parkkonen voi muistella kisan jälkeen useampaankin kertaan.
”Supersiistiä! Villi ja vapautunut ja musikaalinen veto. Siinä oli muhevaa menoa, jossa oli kunnon kehoa ja tanssin tehoa ja iloa ja innostusta. Säteilevä meininki, minä vakuutuin täysin.”

Tanssi jatkuu

Pisimmälle kilpailussa tanssineet leidit Janna Hurmerinta ja Anu Sinisalo kertovat molemmat nauttineensa suunnattomasti niin kisasta kuin sen tuomasta jännityksestä sekä itsensä likoon laittamisesta. Anunkaan tanssi ei sammu, vaikka kisa on päätöksessään.

”Tanssiminen jatkuu ihan varmasti, se tuo niin paljon iloa ja riemua. Toivon myös, että ihmiset kokeilisivat tansssin eri muotoja avoimin mielin. Jokaiselle löytyy jotakin.”

Anulle musiikkia korville ovat olleet ihmisten spontaanit kehut turuilla ja toreilla.

Erikoislähetys viikon päästä

Tanssii tähtien kanssa -kausi jatkuu vielä seuraavanakin sunnuntaina. UNICEF-erikoislähetys tuo yhteen tanssiohjelman tähtioppilaita hyvän asian puolesta.

Parketille palaavat aikaisempien kausien voittajaparit Viivi Pumpanen ja Matti Puro sekä Raakel Lignell ja Jani Rasimus.

Myös yhdeksännen tuotantokauden finalistiparit saapuvat parketille viimeisen kerran.

Tanssiparketin kruunaa kansainvälisesti menestynein suomalainen latinalaistanssien ammattilaispari Sirpa Suutari-Jääskö ja Jukka Haapalainen.

Marko Lysmä

X