Teksti:
Seuran toimitus

Paneelishow on haastava ohjelmatyyppi. Siksipä lajin edustajia on näkynyt ruudussa suhteellisen vähän.

TV1:n Uutisvuodossa on toki väännetty ajankohtaisia vitsejä jo vuodesta 1998 lähtien. Nelosen edellinen yritys oli vuonna 2007 tehty Kuka, mitä, häh?, jossa Mikko Silvennoisen johdolla rennosti rupattelivat muun muassa kirjailijat Riikka Pulkkinen ja Juha Itkonen. Ohjelma lopetettiin vain muutaman jakson jälkeen.

Tuorein tulokas on Nelosella keskiviikkona alkava Hyvät ja huonot uutiset. Se on samalla myös Henkka Hyppösen paluu televisioon kuuden vuoden tauon jälkeen. Aiemmin Hyppönen Enbuske Experienceä juontanut moniosaaja on  viime vuosina keskittynyt lähinnä yritysvalmentamiseen.

”Valmentaminen on edelleen päätyöni ja tämä televisiohomma ainakin ajankäytöllisesti pelkkä harrastus”, Hyppönen toppuuttelee comeback-puheita.

Hyvät ja huonot uutiset pyrkii tarttumaan ajankohtaisiin aiheisiin ripeästi. Keskiviikon jakso nauhoitetaan aina edellisenä päivänä.

Hyppösen lisäksi uutuussarjan vakioviisikkoon kuuluvat YleLeaksista tuttu stand up -koomikko Pirjo Heikkilä, muusikko-juontaja Mikko Kuustonen sekä kirjailijat Miika Nousiainen ja Tuomas Kyrö. Ohjelmassa nähtävät vieraat voivat olla ketä tahansa presidenttiehdokkaista lööppijulkkiksiin.

”Paneelishowssa tärkeintä on se, että keskustelijoiden kemiat kohtaavat. Pitää osata tarttua muiden heittämiin kommentteihin”, Hyppönen sanoo.

Kovin vakavahenkistä keskustelua ei ainakaan ole luvassa. Sekä Kyrön että Nousiaisen kirjoissa maailmaa kuvataan huumorin keinoin.

Nousiainen vakuuttaa, ettei ohjelmassa yritetä olla väkisin hauskoja.

”Saa tulla vaikka viidentoista minuutin pätkä, jonka aikana kukaan naura, jos esille nousee kuitenkin havaintoja elämästä”, Nousiainen sanoo.

”Itseäni kiinnostaa yhä hullummaksi käyvä maailma ja esimerkiksi julkkiskultit. Nykyään Suomessa kiljutaan aika paljon.”

”Kiljutaan ja itketään”, Kyrö lisää.

Tuomas Kyrön rakastetuimmaksi teokseksi on noussut vuonna 2010 julkaistu Mielensäpahoittaja, jonka päähenkilö on alati valittava ja jääräpäinen eläkeläisukko. Kirjaa on myyty yli 50 000 kappaletta, ja jatkoa seuraa tänä keväänä.

Kyrö myöntää löytävänsä huumoria lähes kaikesta.

”Alkaen siitä, että mitä vakavampia ihmiset ovat, sitä hauskemmilta he näyttävät. En itsekään osaa olla pitkävihainen, sillä etäisyyden päästä tarkasteltuna tiedän olevani koominen ilmestys.”

Juha Heinisuo

Hyvät ja huonot uutiset alk. ke 20.1. klo 22.00 Nelonen

X