Teksti:
Seuran toimitus

”Kannattaa nyt kuitenkin vain unohtaa liika hehkutus. Odotellaan kuinka se tästä lähtee. Ei etukäteen kannata liika keulia. Katotaan rauhas. Ei lesoilla. Yleisö tekee päätöksen.”

Tulihan nyt varmasti selväksi, että Lauri Tähkä ei halua julistaa kevätkauden laulukilpailu-uutuutta The Voice of Finlandia etukäteen suurmenestykseksi?

Nelosen lehdistötilaisuudessa Tähkän vaatimaton lähestymistapa tuntuu virkistävältä. Juuri äsken on saatu kuulla, miten Voice of Finland valloittaa olohuoneet, tekee tukun uusia tähtiä, suurin piirtein pelastaa Sanoma-konsernin vuosituloksen ja petaa musiikkiteollisuudelle lisää elinvuosia.

Katotaan rauhas, hyvä ajatus.

Hollannissa kehitetty ja ainakin Yhdysvalloissa suurmenestykseksi osoittautunut The Voice of… on maailmalla nostettu jo pikkaisen elähtäneen Idolsin haastajaksi, jopa syrjäyttäjäksi. Suomessa ohjelma alkaa silti rohkeasti aika varhain – esimerkiksi Englanti vasta suunnittelee omaa Voiceaan.

Formaatin täky on kilpailun alkuvaiheessa. Tähtivalmentajat Tähkä, Paula Koivuniemi, Michael Monroe ja Elastinen kuuntelevat koelauluja sokkona, selin laulajaan, ja kertovat lopuksi haluaisivatko he lähteä ”ääntä” valmentamaan. Nyt ratkaisee siis taito, ei ulkonäkö. Katsoja toki näkee, millainen tapaus valmentajien takana laulaa, mikä tuo lisäkierrettä ohjelmaan.

Jos valmentajaksi haluavia on monta, laulaja saa itse valita, kenen koutsattavaksi lähtee. Jatkossa laulajia sitten kilpailutetaan toisiaan vastaan, pitkälti niin kuin muissakin vastaavissa formaateissa. Juontajana Voicella on eläväinen Axl Smith.

Kannattaa seurata, eroaako Voice of Finland Idolsista oleellisesti muuten kuin sokko-koelaulujen kohdalla.  Entä nouseeko puheenaiheeksi valmentajien nokittelu siitä kenen suojatti voittaa, vai itse voittaja?

Manu Haapalainen

X