Teksti:
Seuran toimitus

Aika tarkalleen vuosi sitten startannut The Voice of Finland keräsi viime keväänä ruutujen ääreen 600 000‒800 000 katsojaa jaksoa kohti. Ei ihme, että Nelonen tilasi toisen tuotantokauden kykyjenetsintäkisasta, jossa alkukarsinnoista läpipääsyn ratkaisee vain lauluääni, eivät ulkomusiikilliset seikat.

Ihme ei ole sekään, että tänään nähtävään toisen kauden pitkään avausjaksoon on valikoitu dramaattisia ja hauskoja hetkiä Helsingissä lokakuussa nauhoitetuista alkukarsinnoista. Katsokaa vaikka, miten eräs tähtivalmentajista närkästyy, kun lahjakas hevilaulaja menee valmentajakollegan joukkueeseen.

Ensimmäisten jaksojen Ääni ratkaisee -vaiheessa valmentajat istuvat selin laulajaan ja kääntyvät, jos tahtovat laulajan joukkueeseensa. Äänensä vetovoimaa testaavat muun muassa joogaopettaja, lukiolainen ja useampikin teatteri-ihminen vastassaan viime kaudelta tutut valmentajat Lauri Tähkä, Elastinen, Michael Monroe ja Paula Koivuniemi.

Voiko lauluäänten taso mitenkään säilyä yhtä kovana kuin viime keväänä?

”Kyllä voi”, Koivuniemi kertoo.

”Taas kuulee, että opiskeltu, treenattu ja laulettu on. Kai tämä formaatti on niin positiivinen ja laulajia eteenpäin kannustava, että he hakeutuvat karsintoihin.”

Paula aikoo edelleen painottaa joukkueelleen sanoitusten tulkintaa.

”Kaikki ovat teknisesti niin taitavia laulajia, eikä meistä valmentajista kukaan ole laulunopettaja, ettemme voi neuvoa heitä kuin joissain yksityiskohdissa. Minulle tärkeintä on kuitenkin tekstin käsittely ja tunnepuoli”, Paula sanoo.

”Alkukarsinnoissa oli niin vahvoja esityksiä, että tunteet nousivat pintaan, mutta en muistaakseni tainnut ihan kyyneliin päästä.”

Pääsitpäs, jo ensimmäisessä jaksossa.

Muutaman viikon päästä tulevat vuoroon Voicen kaksintaistelut, joissa jokaisen tähden kaksitoista valmennettavaa laulavat pareittain toisiaan vastaan, ja valmentajien on pudotettava joka parista toinen pois. Suorat lähetykset, joiden lopputulokseen yleisöäänet vaikuttavat, alkavat Turun Logomossa 22. maaliskuuta.

Vuoden 2012 kaikista laulukilpailutähdistä parhaiten on menestynyt Paulan valmentama Jesse Kaikuranta, joka on kisan jälkeen myynyt platinalevyn ja voittanut Syksyn Sävelen. Sparraako Paula enää Jesseä?

”Vain kannustamalla ja antamalla positiivista palautetta. Hän on jo valmis, hieno ja herkkä laulaja, jollaista Suomi on kaivannut.”

Minna Kontkanen

The Voice of Finland alk. 4.1. klo 20.00 Nelonen

X