Teksti:
Seuran toimitus

KESKUSTELUOHJELMA Voimala on vakiinnuttanut paikkansa keskusteluohjelmien ystävien sydämissä. Tänä keväänä sarjasta nähdään jo kymmenes tuotantokausi. Herkkua on luvassa kahdentoista jakson verran.

Voimakaksikko Marketta Mattila ja Raisa Rauhamaa jatkaa edelleen tutulla linjalla.

”Me luotamme siihen, että tässä ajassa on niin paljon hyviä keskustelunaiheita, ettei meidän tarvitse keksiä mitään temppuja. Emme raahaa studioon psykoanalyytikon sohvaa tai kikkaile mitenkään muutenkaan”, Mattila linjaa.

Yksi muutos on kuitenkin tiedossa. Ohjelman esitysaika muuttuu.

”Tampereen rouvat siirtyvät perjantaihin ja me tulemme tiistaihin,” Mattila sanoo viitaten Inhimilliseen tekijään ja sen kasvoihin Anne Flinkkilään ja Sari Valtoon.

Kaksikko on tyytyväinen uuteen esitysaikaan.

”Edellinen ohjelma on valtavan suosittu Downton Abbey, joka on tietysti hyvä veturi”, Rauhamaa toteaa.
Mattila ja Rauhamaa eivät halua lyödä lukkoon ohjelman aiheita kovin paljon etukäteen.

”Päätämme teeman yleensä vasta samalla viikolla, kun ohjelma tulee ulos. Olemme tehneet ohjelmaa jo niin monta vuotta, että uskallamme jo elää epävarmuudessa. Tässä on jo nähnyt sen, että kyllä se siitä suttaantuu. Epävarmuus on hirveän inspiroiva tila”, Rauhamaa sanoo.

Vuosien varrelle on mahtunut kaikenlaisia sattumia, huvittaviakin.

”Viime keväänä teimme ensimmäisen poliittisen lähetyksemme. Kutsuimme ennen vaaleja ohjelmaan eri puolueiden kukkahattutätejä. Olimme aivan varmoja, että vieraamme veisivät pojot kotiin vaaleissa. Toisin kävi: vain yksi heistä pääsi läpi”, Mattila nauraa.

Martta Kaukonen

Voimala klo 21.55 TV1

X