Teksti:
Seuran toimitus

Koura on päättänyt vuosittain myönnettävistä sivistyspalkinnoista ja kunniamaininnoista parhaille Yleisradion ja MTV3:n kanavilla lähetetyille kotimaisille ohjelmille.

Fiktio-sarjan pääpalkinnon sai Yle Radio 1-kanavan kuunnelmatrilogia Nukkelaboratorio, Sisar yö ja sisar päivä ja Talvipuutarha.  Lisäksi jaettiin kunniamaininta Yle TV1-kanavalla esitetylle Enon Opetukset-draamaelokuvalle.

Dokumentti-sarjan pääpalkinto meni Yle TV1-kanavan Isien sota-sarjalle. Kunniamaininnan saivat Yle Teeman Hulluuden historia sekä Yle Radio 1-kanavan dokumentit Hänen täytyy olla erilainen – balladi Hallin Jannesta sekä Vedenjakaja.

Viikoittaiset asiaohjelmat -sarjan pääpalkinnon sai Yle TV2-kanavan Silminnäkijä.  Kunniamaininnan saivat MTV3:n 45 min: Tarina valtionyhtiön orjista sekä Yle Radio 1-kanavan ohjelmasarja Kiveen hakatut. Kunniamaininnan sai myös MTV3:n uutisten ilmeuudistus.

Kulttuuri-sarjan pääpalkinnon sai Yle Teemalla esitetty Boheemi elää – Matti Pellonpää. Kunniamaininnan saivat Yle Teeman Suojele minua! ja Suomen suurin teatteri sekä Yle TV1-kanavan Suomalainen kirjailija – Märta Tikkanen. Sarjassa jaettiin myös yksi kannustuspalkinto, joka myönnettiin Yle Klassisen musiikin toimitukselle.

Lapset ja nuoret -sarjan pääpalkinnon sai Yle TV2-kanavan Bofori. Kunniamaininnan sai Yle TV1-kanavan dokumentti Kyllä homotkin siivoaa.

Vuoden sivistysteko -palkinnon  valitsi ja jakoi Kouran hallintokunnan ulkopuolelta vapaa kirjoittaja Kaarina Hazard. Palkinnon sai Ylen saamenkieliset tv-uutiset Ođđasat.

Koura-palkinnot ovat Suomen suurimmat tv- ja radio-ohjelmille jaettavat rahapalkinnot. Palkinnot ovat pääsääntöisesti suuruudeltaan 10 000 euroa ja kunniamaininnat 3 000 euroa. Palkintoina jaettiin yhteensä 98 000 euroa, palkittuja ohjelmantekijöitä oli yhteensä 103. Ehdolla oli 53 ohjelmaa tai ohjelmasarjaa.  

Tunnustukset jaettiin Helsingissä Yleisradion Isossa Pajassa 8.3.2012.

Vuonna 1985 perustettu Koura on Yleisradion ja MTV3:n sekä Suomen Journalistiliiton, Suomen Lavastajain Liiton, Suomen Muusikkojen Liiton ja Suomen Näyttelijäliiton muodostama koulutusrahasto, jonka varat tulevat Yleisradion ja TV:n vakinaiselle henkilöstölle maksetuista tekijänoikeuskorvauksista. Näitä Kopiostolta tulevia varoja Koura käyttää myöntämällä stipendejä, projektirahoja ja vuosittaiset Koura-palkinnot.

X