Anna-Leena Härkönen: ”Uidessa en laske kilometrejä”

Kirjailija Anna-Leena Härkönen hemmottelee itseään uimalla lämpimässä vedessä. Uidessa vesi hellii kroppaa sekä mieltä ja synnyttää ideoita.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Anna-Leena Härkönen rentoutuu ja ideoi uidessa.

Kirjailija Anna-Leena Härkönen hemmottelee itseään uimalla lämpimässä vedessä. Uidessa vesi hellii kroppaa sekä mieltä ja synnyttää ideoita.
Teksti: Linda Martikainen

”Tykkään uida lämpöisissä vesissä, se on minulle hemmottelua. En koskaan laske uidessa kilometrejä. Saatan uida tunnin putkeen lämpimässä merivedessä tai uima-altaassa.

Kun korona sulki uimahallit, olen toisinaan käynyt uimassa helsinkiläisessä hotellissa. Sieltä löytyy ihana allas, sauna ja poreallas vielä ulkotiloistakin. Odotan kyllä Helsinkiin kunnollista kylpylää, joka sijaitsisi keskustan tuntumassa. Uimisen lisäksi tykkään käydä hieronnassa, ja joskus on ihanaa yhdistää nämä kaksi.

Moni on hurahtanut avantouintiin, mutta en minä. Pelkkä ajatuskin jäisestä vedestä hirvittää. Sopiva veden lämpötila itselleni on 28 astetta. Kun Tallinnan reissulla eräs ystäväni tiedusteli hotellin uima-altaan lämpötilaa, se oli 28-asteista ja aivan täydellistä.

Saan uidessa ideoita

Uiminen on minulle paitsi kokonais­valtaista hemmottelua myös ehdottomasti meditatiivista tekemistä. Aina en edes ui, vaan saatan vain olla ja mietiskellä. Saan usein ideoita vedessä ollessani.

Uiminen sopii myös palautumiseen esimerkiksi kirjoitusurakan jälkeen. Aika usein olen matkustanut kirjan valmiiksi saatuani johonkin lämpimään, kuten Thaimaahan. Siellä olen saanut ladattua akut pitkän työurakan päätteeksi.

Viimeisen vuoden aikana matkustelu on kuitenkin jäänyt koronan vuoksi. Kun uima­hallitkin suljettiin, palautuminen uusimman kirjani jälkeen on pitänyt miettiä uusiksi.

Kaipaan matkustelua ja lämpimissä vesissä uimista hirveästi. Mikäs sen ihanampaa kuin pulahtaa lämpimään meriveteen ja nauttia aurinkohatun alla lämmöstä!”

Artikkeli on ensi kerran julkaistu Kotilääkäri-lehdessä 6/21.

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X