Anna-lehti: Iina Kuustonen asuu siskonsa kanssa samassa talossa – ”Minka on minulle pikkusisko, kasvukumppani ja ystävä”

Näyttelijä Iina Kuustonen kertoo Anna-lehden haastattelussa, kuinka erityisherkkyyden ansiosta pystyy samaistumaan vahvasti näyttelemiinsä rooleihin ja tunnetiloihin.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Iina Kuustonen on opetellut erityisherkkyyden takia kuuntelemaan itseään paremmin.

Näyttelijä Iina Kuustonen kertoo Anna-lehden haastattelussa, kuinka erityisherkkyyden ansiosta pystyy samaistumaan vahvasti näyttelemiinsä rooleihin ja tunnetiloihin.
Teksti:
Anni Niittylahti

Näyttelijä Iina Kuustonen kertoo Anna-lehden haastattelussa suhteestaan vajaat puolitoista vuotta nuorempaan siskoonsa Minka Kuustoseen.

Iinan tavoin myös Minka on suosittu näyttelijä.

Iinalla on 7-vuotias poika ja 4-vuotias tyttö ex-kumppaninsa Sebastian Rejmanin kanssa. Iinan mukaan hän viettää lapsineen paljon aikaa Minkan ja tämän 4-vuotiaan pojan kanssa.

Siskokset asuvat samassa kerrostalossa. Isosiskon koti sijaitsee suoraan pikkusiskon asunnon yläpuolella. Kierrätyksestä kiinnostunut Iina kertoo Annan haastattelussa tavasta, joka kaksikolla on.

”Viemme kiertoon lähtevät vaatteemme aina ensin toisen ovelle ennen kuin ne päätyvät myyntiin.”

Iinan mukaan hän ja Minka ovat tiivis tiimi ja vahvasti toistensa puolella. Hänelle sisarussuhde on suuri voimavara elämässä.

”Minka on ollut minulle paitsi pikkusisko, myös kasvukumppani ja ystävä. Hän on tuntenut minut aina, ja pystymme yhdessä peilaamaan asioita koko elämän varrelta.”

Iina ja Minka Kuustonen
Iina ja Minka Kuustonen jakavat läheisen sisarussuhteen. © Otavamedia/Pekka Nieminen

Juhlien ja alkoholin välttäminen

Iina Kuustonen avautuu Annan haastattelussa sisarussuhteensa lisäksi erityisherkkyydestä ja siitä, miten se on vaikuttanut hänen elämäänsä.

Iinan kuormittunut olo sai selityksen, kun hän ymmärsi olevansa täynnä liiallisia ärsykkeitä, jotka koki erityisen voimakkaina.

”Tämän oivalluksen avulla opin tiedostamaan asiat, jotka ovat hyvinvointini kannalta tärkeitä.”

Näyttelijä ei nykyisin käy paljoa juhlissa, sillä ei viihdy suurien joukkojen keskellä. Alkoholia hän ei käyttänyt vuosiin juuri ollenkaan.  

Juhlien lisäksi Iina välttelee myös muita paikkoja, joissa on melua ja ihmismassoja.

Erityisherkkyys voimavarana

Töissä Iina Kuustonen ei pysty vaikuttamaan erityisherkkää ihmistä kuormittaviin olosuhteisiin. Silloin hänelle yleensä riittää asian tiedostaminen.

”Esimerkiksi kuvauksissa minulle on iso asia, että pääsen välillä hetkeksi hiljaisuuteen tai ulos. Viisikin minuuttia lattialla maaten voi riittää lataamaan akkuni”, Iina sanoo Anna-lehden haastattelussa.

Erityisherkkyys ei hänen mukaansa rajoita elämää tai työntekoa, vaan se on saanut kuuntelemaan itseään tarkemmin.

Iina pitää ominaisuutta myös vahvuutena näyttelijän työssä, sillä pystyy samaistumaan vahvasti tunnetiloihin ja rooleihin.

Iina Kuustonen
Pääroolissa elokuvassa nähdään Iina Kuustonen, joka sairastui elokuvaa tehdessä koronaan. ”Tartutin samalla osan ryhmästä.” © Tiia Ahjotuli

Lue myös: Iina Kuustonen nauttii arjesta ja tutuista rutiineista: ”Aamukahvi on yksi isoimmista nautinnoista elämässäni”

Minka Kuustonen
© Tommi Tuomi

Lue myös: Minka Kuustonen uskaltaa nyt luottaa itseensä ja osaamiseensa – ”Enää ympärilläni ei ole suojamuureja”

X