Anna-lehti: Iskelmätähti Saija Tuupasen ja koomikko Sami Hedbergin rakkaus kukoistaa: ”Päivä kerrallaan, tartu hetkeen, nauti elämästä – tällaisia asioita yritän opetella yhä enemmän”

Iskelmätähti Saija Tuupanen nauttii eniten vapaa-illoista uuden rakkaansa koomikko Sami Hedbergin kanssa hyvän ruuan äärellä tai saunoen lämpiminä kesäiltoina.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Iskelmälaulaja Saija Tuupanen. © Heli Hirvelä / Otavamedia

Iskelmätähti Saija Tuupanen nauttii eniten vapaa-illoista uuden rakkaansa koomikko Sami Hedbergin kanssa hyvän ruuan äärellä tai saunoen lämpiminä kesäiltoina.
(Päivitetty: )
Teksti:
Alisa Kaukio

Iskelmälauluja Saija Tuupanen, 37, kertoo Anna-lehdessä kehonkuvastaan ja tuoreesta suhteestaan koko kansan tuntemaan koomikkoon Sami Hedbergiin, 38.

Entinen tangokuningatar on kokenut läpi elämänsä ulkonäköpaineita.

”Esiintyjänä minulla on melkoisia ulkonäköpaineita, ja joudun kuulemaan myös ikäviä huomautuksia”, Saija Tuupanen kertoo Anna-lehdessä.

Kommentit jenkkakahvoista ja pömppövatsasta satuttavat

Joku on näkevinään tiukan puseron läpi jenkkakahvat ja toisen mielestä vatsa pömpöttää juuri sillä kertaa liikaa.

Saija kertoo ikävien kommenttien satuttavan, vaikka vuosien varrella niiden mahdollisimman nopeasti ohittamista onkin ehtinyt opetella.

”Kouluikäisenä olin aika pyöreä, ja minua haukuttiin lihavaksi. Jossain vaiheessa aloin tarkkailla syömistäni liikaa, halusin vain olla hoikempi. Painoni tippui yli kymmenen kiloa, ja olin hyvin lähellä anoreksiaa.”

Kokiksi opiskellut Saija pelkäsi jopa ruokien maistelemista, sillä lihomisen peikko vaani koko ajan.

Epävarmuus omaa kehoa kohtaan jäi – Välillä omat ajatukset säikäyttävät

Iskelmätähti selvisi ongelmastaan läheistensä tuella ilman sairaalahoitoa ja terapiaa, mutta epävarmuus omaa kehoa kohtaan jäi.

Välillä omat ajatukset oikein säikäyttävät, kun kontrolli iskee jälleen päälle jonakin hetkenä.

”Joudun välillä oikein muistuttamaan itseäni, että voin huoletta haukata palan banaania ja syödä vaikka kokonaisen banaanin, jos mieli tekee.”

Enää Saija ei seuraa painoaan käymällä säännöllisesti vaa’alla, vaan tarkkailee sitä lähinnä peilikuvan kautta.

”Minulla ei ollut kolmenkympin kriisiä, ja olen aika sinut kroppani kanssa. Yleensä minulla on itseni kanssa varma ja freessi olo, vaikka on toki hetkiä, jolloin mikään vaate ei näytä hyvältä päällä.”

Arjen enkelit ilahduttavat

Nyt Saija pyrkii hidastamaan tahtiaan ja olemaan läsnä hetkessä.

”Voi kuulostaa kliseiseltä, mutta elän tavallaan henkisen kasvun aikaa. Päivä kerrallaan, tartu hetkeen, nauti elämästä – tällaisia asioita yritän opetella yhä enemmän. Yritän yhä useammin pysähtyä ja kuunnella itseäni.”

Pysähtyminen on auttanut näkemään ympärillä iloa ja luottamusta.

”Arvostan arjen enkeleitä: sitä että toista autetaan ja annetaan hyvää palautetta. Muutama ystävällinen sana ilahduttaa ja antaa energiaa.”

Läheisen ystävän sairastuttua syöpään, Saija oli kiitollinen siitä, että sai olla ystävänsä tukena.

”Isojen asioiden äärellä ymmärtää, että pikkumurheilla, kuten vaikka muutamalla liikakilolla, ei ole todellakaan väliä.”

Mikään asia ei ole niin paha, ettei siitä voisi puhua.

”Asioista voi riidellä, mutta minun kohdallani riita voi olla sekunnissa ohi.”

”Tältä näyttää rakkaus”

Tällä hetkellä Saijalla on ihana olo sydämessään.

”Lieneekö jotain keski-ikää tai tasoittumista, mutta juuri nyt ajatus vapaaillasta kotona tuntuu kaikkein ihanimmalta asialta: lämmin kesäilta, sauna, hyvää ruokaa, läheinen ihminen…”, Saija luettelee.

Kuvassa, joka on otettu toukokuun viimeisenä päivänä, jolloin Saija täytti 37 vuotta, Saija ja koomikko Sami Hedberg hymyilevät onnellisina skumppalasit kädessä, taustallaan meri ja purjeveneitä.

Onnellinen poikaystävä halusi ikuistaa juhlapäivän Instagram-tililleen.

”Tältä näyttää rakkaus”, lukee kuvan kommenteissa.

Laulaja Saija Tuupanen juhlii syntymäpäiväänsä rakkaansa koomikko Sami Hedbergin kanssa.

Ruutukaappaus

X