Anna-lehti: Laura Malmivaara on puhunut tytärtensä kanssa tasa-arvosta, häirinnästä ja vihapuheesta – Lasten isään kohdistetut kiihkeät syytökset iso asia käsitellä

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Näyttelijä Laura Malmivaara kertoo Annassa elämänsä tärkeimmistä ihmisistä.
© Mirva Kakko / Otavamedia
Laura Malmivaaralle tärkeimpiä ihmisiä maailmassa ovat hänen miesystävänsä, tyttärensä ja veljensä. Hän yrittää olla mahdollisimman paljon läsnä arjessa.

Näyttelijä ja valokuvaaja Laura Malmivaara, 45, kertoo Anna-lehdessä elämänsä tärkeimmistä ihmisistä. Hänellä kaksi tytärtä entisen miehensä Aku Louhimiehen kanssa: Alma, 15, ja Aino, 13. Tytöt ovat Malmivaaralle maailman tärkeimmät ihmiset.

”Kun katson heitä, tajuan, että elämän sisältö ei tule pelkästään työstä.”

Alma on ollut tänä kesänä rippikoulussa, ja Aino menee ensi syksynä yläasteelle.

”Viime aikoina olemme puhuneet paljon hengellisistä ja maailmankatsomukseen liittyvistä asioista, sillä varsinkin Alma on pohdiskelevaa ja tunteita sanallistavaa tyyppiä.”

Malmivaara on puhunut tytärtensä kanssa myös tasa-arvosta, häirinnästä ja vihapuheesta.

”Ei ole yksinkertaista, kun oma rakas isä (ohjaaja Aku Louhimies) on ollut kiihkeiden syytösten kohteena. Ne ovat isoja asioita teini-ikäisen käsitellä.”

”Olen saanut nauraa paljon itselleni”

Myös kaksi veljeä, Mikko, 48, ja Olli, 37, ovat Malmivaaralle tärkeitä ihmisiä. Isoveli Mikko oli nuorena Malmivaaran suuri idoli, ja pikkuveli Olli on hänelle ikuisesti pikkuveli, vaikka onkin nykyisin isokokoinen jääkiekkoilija.

”Veljeni ovat pysyneet parisuhteessaan ja valitsemallaan uralla. Minä olen poukkoillut enemmän, mutta olemme silti hyvin läheisiä ja juttelemme kaikesta”, Malmivaara pohtii.

Hän on oppinut veljiltään muun muassa sen, ettei elämää kannata ottaa liian vakavasti.

”Heidän kanssaan olen saanut nauraa paljon myös itselleni.”

”Suurin onni on tässä ja nyt”

Nykyisen miesystävänsä Laura Malmivaara tapasi kuusi vuotta sitten. Miehellä on 9-vuotias tytär. Nykyinen perhe on sekä Malmivaaran että hänen miesystävänsä toinen uusperhe.

”Olen iloinen, että miesystäväni on niin avoin eksille, lapsille ja muutoksille. Hän on tehnyt minustakin levollisemman ja opettanut rauhallisuutta sekä elämän kepeyttä. Meillä on hauskaa ja minun on hyvä olla hänen kanssaan, se riittää.”

Malmivaara on pyrkinyt viime vuosina löytämään kaiken levottomuuden keskeltä sisäisen tasapainon ja tyyneyden. Hän yrittää olla mahdollisimman paljon läsnä arjessa.

”Suurin onni on tässä ja nyt. Ajattelen, että tulevaisuudessa ei ole sen enempää onnellisuutta eikä täydellistä elämää.”

X