Anna-lehti: Maria Ylipää imetti tytärtään Luottomies-elokuvaa tehdessään: ”Ykköstyöni on vauva ja tuotanto pysähtyy silloin, kun hän tarvitsee minua”

Viime vuoden huhtikuussa syntyneen lapsen äiti, laulaja-näyttelijä Maria Ylipää on tehnyt paljon töitä, vaikka hänen alkuperäinen tarkoituksensa oli keskittyä kotielämään siihen asti, että tyttö olisi lähes vuoden ikäinen.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

"Yritän kasvattaa myös tyttäriäni siihen, että he ovat ennen kaikkea ihmisiä, jotka voivat tehdä mitä vain", Maria Ylipää sanoo.

Viime vuoden huhtikuussa syntyneen lapsen äiti, laulaja-näyttelijä Maria Ylipää on tehnyt paljon töitä, vaikka hänen alkuperäinen tarkoituksensa oli keskittyä kotielämään siihen asti, että tyttö olisi lähes vuoden ikäinen.
Teksti:
Seura

Maria Ylipää osallistui syksyllä helmikuussa ensi-iltansa saaneen Luottomies-elokuvan ja Koskinen-rikossarjan neljännen tuotantokauden kuvauksiin.

”Tämä on kunnon show business -baby! Aikataulut menivät muutamassa tuotannossa siten, että teimme koko viime syksyn ihan kauheasti töitä. Mutta siitä on nyt selvitty”, Maria Ylipää kertoo Anna-lehdessä.

”Sanoin kaikille, että minun ykköstyöni on vauva ja tuotanto pysähtyy
osaltani silloin, kun hän tarvitsee minua”

Kari Ketosen ohjaama Luottomies oli Marian mukaan perheystävällinen työpaikka, sillä lopulta elokuvan kulisseissa pyörivät Marian ja vauvan lisäksi myös vauvaa hoitaneet Marian puoliso Matti Pentikäinen, anoppi ja vauvan kummitäti.

Yhteiskunnallisia rakenteita haastamassa

Luottomies-elokuvassa oli mukana myös Marian keskimmäinen tytär Eden, joka nähdään myös elokuvassa.

”Myös kuopuksemme vilahtaa kohtauksessa, jossa roolihahmoni Harriet
imettää vauvaa. Kuinka monessa suomalaisessa elokuvassa tai televisiosarjassa
näytetään imettävää äitiä? Se on minun pieni feministinen kannanottoni”, Maria
sanoo Anna-lehdessä.

Maria nauttii yhteiskunnallisten rakenteiden ravistelusta. Hän kokee samastuvansa eniten ja olevansa vapaimmillaan androgyyneissä hahmoissa. Teinistä lähtien hän jotain tyttöjen ja poikien väliltä, poikatyttö. Luontevinta hänelle on olla vain ihminen.

”Yritän kasvattaa myös tyttäriäni siihen, että he ovat ennen kaikkea ihmisiä, jotka voivat tehdä mitä vain.”

Näyttelijä Maria Ylipää edusti ensi-illassa puolisonsa Matti Pentikäisen ja kahden tyttärensä Eden ja Inari Pentikäisen kanssa. Ylipään lisäksi myös Edenillä oli elokuvassa rooli
Näyttelijä Maria Ylipää edusti ensi-illassa puolisonsa Matti Pentikäisen ja kahden tyttärensä Eden ja Inari Pentikäisen kanssa. Ylipään lisäksi myös Edenillä oli elokuvassa rooli. © Tiia Ahjotuli

Vaativa teos haltuun

Maria Ylipää on työstänyt myös huhtikuussa julkaistavan Kauniita piikkejä -albumia Emma Salokosken kanssa sekä harjoitteli Lahden Sinfoniaorkesterin kanssa Pierrot, kuuhullu -konserttia varten.

Pierrot, kuuhullu -produktio tuntui aluksi haastavalta, sillä se on solistille äärimmäisen haastava atonaalinen teos eli sellainen, jossa ei ole sävellajia. Silti Maria halusi kuitenkin haastaa itsensä.

”Halusin katsoa, pilaanko teoksella elämäni, mutta olen onnellinen, että sain
otettua sen niin hienosti haltuun.”

Lue lisää Annan numerosta 10/2024 tai Annan verkkosivuilta. Maria Ylipää kertoo jutussa myös, kuinka hän tapasi puolisonsa Matti Pentikäisen. Hän kertoo myös, kuinka he huoltavat pian 20 vuotta kestänyttä parisuhdettaan. Maria kertoo jutussa myös läheisistä ystävyyssuhteistaan sisustusarkkitehti Tea Ellalaan ja näyttelijä Anna-Maija Tuokkoon.

Lue myös: Näyttelijä Maria Ylipää selätti häpeän ja ylitti kielihaasteen – ”Alussa piti vain uskaltaa puhua”

X