Anna-lehti: Anna-Maija Tuokko paljastaa pohtineensa jopa näyttelijän ammatistaan luopumista

Näyttelijä Anna-Maija Tuokko kertoo Anna-lehden haastattelussa opetelleensa elämään omanlaistaan elämää.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Anna-Maija Tuokko Skimbagirls-elokuvan ensi-illassa helmikuussa 2023.

Näyttelijä Anna-Maija Tuokko kertoo Anna-lehden haastattelussa opetelleensa elämään omanlaistaan elämää.
Teksti:
Jukka Vuorio

”Kriisivuosina suurin pelkoni oli, että jään yksin. Että en koskaan saa omaa perhettä. Esikoisen syntyessä olin 34-vuotias ja valmis äidiksi”, näyttelijä Anna-Maija Tuokko, 41, toteaa Anna-lehdessä  ja kertoo avoimesti myös näkemyksistään työstä sekä parisuhteista.

Nyt hänen puolisonsa on jo vuosien ajan ollut näyttelijä ja ohjaaja Kari Heiskanen. Pariskunnalla on 26 vuotta ikäeroa. Tuokon lapset ovat nyt 8- ja 4-vuotiaat, Heiskasella on puolestaan kolme lasta aiemmasta liitostaan.

”Karin mukana sain suurperheen”, Anna-Maija Tuokko sanoo.

Näyttelijä esiintyy parhaillaan elokuvateattereissa nähtävässä komediassa Skimbagirls sekä Helsingin Kaupunginteatterin näytelmässä Fanny ja Alexander. Lisäksi hän on mukana televisiokanava C Morella nähtävässä Poromafia-sarjassa.

Samalla alalla olevien taiteilijoiden ei Tuokon mukaan ole koskaan tarvinnut kilpailla siitä, kumman ura on tärkeämpi.

”Huolehdimme perheestä vuorovedoin. Viime keväänä, kun minulle tarjoutui mahdollisuus tehdä Poromafia-sarja Kilpisjärvellä ja Tromssassa, Kari kieltäytyi eräästä ohjaustyöstä ja jäi kotiin.”

Puoliso oli sitä mieltä, että Tuokko voisi lähteä tekemään tv-sarjaa, sillä hän itse oli ehtinyt tehdä urallaan jo niin paljon kaikkea.

Poromafiaan osallistumisesta Tuokko nautti erityisesti siksikin, että on aiemmin urallaan monesti näytellyt rooleja, jotka muistuttavat häntä itseään. Nyt on toisin.

”Ilahduin, kun ohjaaja Mika Kurvinen kertoi kaavailleensa minua moottorikelkkaliivijengien valtataistelusta kertovaan Poromafia-sarjan naispääosaan. Sara on kova muija, joka ui syvissä vesissä.”

”Tuntui etten riitä”

Teatterilavalla viihtyvä Anna-Maija Tuokko sanooAnna-lehdessä  olevansa yleisön eteen astuessaan auki ja haavoittuvainen.

”Roolia esittäessäänkin näyttelijä paljastaa aina jotain itsestään. Se on herkkä tila.”

Ikäviä arvosteluita näyttelijä kertoo nuorempana murehtineensa voimakkaasti.

”Ne satuttivat niin, että pohdin jopa ammatista luopumista. Tuntui, etten riitä. Etten ole kyllin hyvä.”

Kritiikkiä sinänsä hän pitää erittäin tärkeänä, mutta päätyneensä valitsemaan ne tietyt ihmiset, joiden arvostelukykyyn hän luottaa. Muiden kohdalla hän pyrkii suhtautumaan sekä kehuihin että haukkuihin neutraalisti.

”Minua on helpottanut sen hyväksyminen, että jos jokin menee pieleen, se menee. Mokat pitää vain antaa itselleen anteeksi ja jatkaa eteenpäin.”

Lue myös: Näyttelijä Anna-Maija Tuokko katkaisee balettitunnilla kiireisen arjen: ”Siitä on tullut viikon kohokohta”

X