Anna-lehti: Laulaja Bess paljastaa, miten tapasi itseään reilusti vanhemman tanskalaispuolisonsa – ”Sanoin heti, että ilmoittaudun jonoon”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Bess
Bess on yhdessä itseään reilusti vanhemman tanskalaismiehen kanssa. Pari tapasi toisensa häissä. © Liisa Valonen
Bess kertoo Anna-lehdelle kärsineensä vakavasta masennuksesta opiskeluaikoinaan.

”Kysyin, että kuka on tuo komea mies, ja kuulin, että hän oli sinkku. Sanoin heti, että ilmoittaudun jonoon”, Bess-taiteilijanimellä tunnettu Essi Launimo kertoi Anna-lehden haastattelussa tanskalaiskumppanistaan Danny Bærtelsenista.

He ihastuivat toisiinsa loppukesästä 2020, kun Bess esiintyi hääkeikalla. Joku oli kertonut Bærtelsenille, että laulaja on häneen ihastunut, jolloin tanskalainen meni juttelemaan muusikolle.

Kun myyntikouluttajana työskentelevä Bærtelsen palasi kotimaahansa häiden jälkeen, laulaja kertoo heidän puhuneen parin viikon ajan päivittäin videopuheluita. Bess päätti lentää Tanskaan, jonka jälkeen he ovat olleet pari.

Yhteinen koti löytyi Suomesta. Reilusti vanhemman Bærtelsenin ikää Bess ei suostu paljastamaan. Hän kuittaa kysymyksen sillä, että iällä ei ole merkitystä ja ”sydämen tietävän”.

Vakava masennus parikymppisenä

Vaikka Ram pam pam -hitistä tuttu Bess yhdistetään helposti voimaantumiseen, oli aika jolloin hän ei osannut käsitellä surua. Suru patoutui vihaksi, mikä väsytti ja turrutti muusikon.

Parikymppisenä hän masentui vakavasti. Hän opiskeli Pop & Jazz -konservatoriossa, mutta ei nähnyt itsellään tulevaisuutta tai jaksanut nousta sängystä ylös.

”Tuntui nöyryyttävältä, kun minulta ensimmäisen kerran kysyttiin, että olenko koskaan miettinyt psykoterapiaa. Ajattelin, että näinkö heikkona ja haavoittuvana minua pidettiin”, hän kertoo Anna-lehdelle.

Psykoterapiaa ehdottanut opettaja oli saanut siitä apua myös itselleen, mikä innosti Bessiä.

”Kävin elämääni läpi, tutustuin omaan arvomaailmaani ja siihen, millaisia asioita kannan mukanani. Kun terapiassa sain sanoitettua sen, että näkyväksi tulemisen pelko on ollut minussa vahva, olen pystynyt käsittelemään sitä”, Bess toteaa.

Lue lisää Anna-lehden numerosta 12/2023. Bess kertoo laajassa haastattelussa muun muassa lapsuudestaan, tärkeistä isovanhemmistaan ja pelostaan tulla näkyväksi.

Lue myös: Laulaja Bess ja Danny-puoliso arjestaan: ”Käymme salilla yhdessä, kokkailemme, huolehdimme kissoista – siivoustyötkin jaamme”

Bess

Emma-gaalaillan voitokkain oli laulaja Bess, joka juhli puolisonsa Danny Baertelsenin kanssa. Viime vuonna Bess tuli koko kansan tietoisuuteen palkitulla Ram pam pam -kappaleella, jonka kanssa hän kilpaili myös UMK:n finaalissa. © Tiia Ahjotuli

X