Christoffer Strandbergin elämän kohtalokkaimmat hetket: Rakastuminen ja isoäidin kuolema samana päivänä

Näyttelijä Christoffer Strandbergin, 30, rakkaaseen Anita-mummiin liittyy Christofferin elämän kohtalokkain päivä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Christoffer Strandberg oppi kunnioitusta itseään ja muita kohtaan rakkaalta Anita-mummiltaan.

Näyttelijä Christoffer Strandbergin, 30, rakkaaseen Anita-mummiin liittyy Christofferin elämän kohtalokkain päivä.
(Päivitetty: )
Teksti: Linda Martikainen / Toimitus

Näyttelijä Christoffer Strandbergin, 30, ja hänen mumminsa Anita Strandbergin suhde oli alusta asti läheinen.

Kahdeksan vuotta sitten keväällä Christoffer Strandberg oli luvannut viedä Anita-mumminsa ja Lasse-ukkinsa kotiin Siuntioon pikkuveljensä rippijuhlien päätteeksi. Kotipihalla mummi sanoi, kuinka ihanaa oli nähdä kaikki rakkaat, halasi Christofferia tiukasti ja kiitti.

Seuraavan vuorokauden aikana Christoffer rakastui – mutta myös hänen sydämensä särkyi.

Kohtaloa? ”Rakastuin Janneen ensisilmäyksellä”

Christoffer Strandberg kertoo oppineensa mummin kautta antamaan jokaiselle ihmiselle mahdollisuuden.

Christoffer Strandberg kertoo oppineensa mummin kautta antamaan jokaiselle ihmiselle mahdollisuuden. © Tommi Tuomi / Otavamedia

Christoffer Strandberg näytteli Göteborgin kaupunginteatterissa sinä keväänä, kun pikkuveli pääsi ripille. Rippijuhlat olivat hyvä syy piipahtaa Suomessa tapaamassa rakkaita sukulaisia.

Myöhemmin illalla hän lähti ulos ystäviensä kanssa ja rakastui. Tunne oli niin ainukertainen, että se on yhtä aikaa paitsi kauneinta ikinä myös pelottavinta koskaan.

”Rakastuin Janneen ensisilmäyksellä. Muistan, miten puhuimme koko yön kuolemasta. Minä en ollut menettänyt ketään läheistä, mutta hän oli menettänyt isänsä. Janne oli minua 16 vuotta vanhempi ja minä olin aivan tolaltani.”

”Raastavaa oli se, että minulla oli Göteborgissa jäljellä vielä kuukauden verran esityksiä ja minun piti heti sen yön jälkeen lentää sinne takaisin.”

Kohtalokas yö – Christofferin mummi menehtyi vain hetkeä myöhemmin

Seuraavana päivänä Christofferin Barbro-äiti soitti. Anita-mummi oli menehtynyt. Christoffer palasi Ruotsiin sydän särkyneenä.

Vain vastasyttynyt rakkaus toi lohtua suruun.

”En oikeastaan halua uskoa kohtaloon, mutta joskus tapahtuu asioita, jotka ovat liian omituisia ollakseen sattumaa. Mummin kuolema ja Jannen tapaaminen oli sitä.”

Christoffer oli lapsena paljon hoidossa mummin ja ukin luona Siuntiossa.

Christoffer oli lapsena paljon hoidossa mummin ja ukin luona Siuntiossa. Strandbergin kotialbumi

Christoffer ei koskaan kertonut mummilleen parisuhteistaan. Se ei ollut merkityksellistä heidän maailmassaan, jossa tyttärenpojan suhde mieheen olisi todennäköisesti ollut vain asia muiden joukossa. Ehdottomassa rakkaudessa ei jää sijaa torjunnalle.

”Janne on tietyllä tapaa vanhan ajan ihminen, kiireetön ja kohtelias. Mummin siskot, eli isotätini, ovat hänet tavanneet ja uskon, että mummikin olisi hänestä tykännyt.”

Ikävä mummia ja ukkia

Kolmen vuoden päästä myös Lasse-ukki kuoli.

Tanssii tähtien kanssa -kauden voittoon tanssinut Christoffer omisti rumban rakkaille isovanhemmilleen. Musiikkina oli Lasse Mårtensonin Myrskyluodon Maija.

”Heidän rakkautensa oli riipaisevaa. Siinä näkyi se riski, minkä ihminen ottaa toiseen rakastuessaan: rakkaudesta tulee koko elämä. Mikään ei ole samanaikaisesti yhtä pelottavaa ja kaunista.”

Mummin kuolemasta ja Christofferin ensikohtaamisesta puolisonsa kanssa tulee keväällä kahdeksan vuotta. Christofferin suru on saanut perspektiiviä, mutta ikävä vierailee yhä ajoittain.

”Kaipaan sitä lasta, joka sain olla isovanhempieni kanssa. Kuinka vähän silloin pitikään tehdä ollakseen maailman paras poika.”

Lue myös: Putous-tähti Christoffer Strandberg: ”Lapsena teatteri oli minulle selviytymiskeino”

X