Anna-lehti: Kuuluisuus opetti Ellinooralle, etteivät menestys ja levollinen onni kulje käsi kädessä: ”Kun saavuttaa sen, mistä on unelmoinut, iskevät myös suurimmat pelot ja paineet”

Ellinoora on aina tiennyt, mitä tahtoo. Jo 19-vuotiaana uraansa aloittelevana artistina hän ilmoitti levy-yhtiölle keskeyttävänsä ensialbuminsa teon, koska halusi saada oman äänensä kuuluviin kappaleissaan.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Ellinoora on aina tiennyt, mitä tahtoo. Jo 19-vuotiaana uraansa aloittelevana artistina hän ilmoitti levy-yhtiölle keskeyttävänsä ensialbuminsa teon, koska halusi saada oman äänensä kuuluviin kappaleissaan.
(Päivitetty: )
Teksti:
Terhi Harper

Rohkeat päätökset laulajan omassa elämässä ovat kantaneet hedelmää. Laulajaa on suitsutettu sekä kriitikoiden että yleisön toimesta.

Kahdesti Ellinoora on palkittu Vuoden kevyen musiikin tekijänä ja vastikään julkaistu albumi Vaaleanpunainen vallankumous ampaisi listaykköseksi.

”Terapiassa olen oppinut pitämään kiinni rajoistani”

Ellinoora, 25, kertoo Anna-lehdessä havahtuneensa pari vuotta sitten miettimään omaa jaksamistaan. Tie vei terapiaan, jossa Ellinoora käy edelleen viikottain.

”Siellä voin puhua ilman filtteriä, se on minun paikkani. Terapiassa olen oppinut pitämään kiinni rajoistani. Olen luonteeltani kiltti. Haluaisin, että kaikilla olisi hyvä mieli ja että osaisin tehdä kaiken oikein. Mutta aina se ei ole mahdollista.

Ellinoora tunnistaa itsessään kiltteyden lisäksi oman vahvan tahdon.

”Minulla on pienestä asti ollut vahvat mielipiteet ja oma totuuteni. Nykyisin pyrin ymmärtämään myös muiden totuuksia.”

Oma ääni kuuluviin

Jo uransa alussa Ellinooralla oma vahva näkemys siitä, millaista musiikkia hän haluaa tehdä. Esikoisalbumin teko Warner Music Finlandin kanssa keskeytettiin 19-vuotiaan Ellinooran ilmoituksesta.

”En silloin miettinyt pätkän vertaa, että päätöksestäni voisi seurata vaikka potkut. Tunsin oman arvoni, enkä lähtenyt tekemään itseäni vastaan.”

Ellinoora on aina halunnut artistina saada oman äänensä kuuluviin.

”Pyrin teksteissäni siihen, että en ole aina uhri tai satutettu vaan myös vihainen nainen, joka toimii ja näyttää vihansa: sinä loukkasit minua ja siksi kirjoitin tämän sinulle”, Ellinoora sanoo.

Menestys ei ole onnellisuuden tae

Kun Ellinoora muutti Oulusta Helsinkiin uransa alkutaipaleella, koko Suomi tiesi pian uudesta laulajatähdestä. Radiossa soivat ahkeraan Carrie ja Elefentin paino –hitit.

Kuuluisuuden myötä Ellinoora ymmärsi, että menestystä ei automaattisesti seuraa onnellinen elämä.

”Jos minulle olisi kerrottu 17-vuotiaana, kun olin allekirjoittamassa levytyssopimusta, mitä kaikkea tulen artistina kantamaan ja kohtaamaan, en tiedä, olisinko laittanut nimeäni alle. Jouduin luopumaan osasta itsestäni ja kokemaan asioita, joihin parikymppinen ei ole vielä valmis.”

”Kun saavuttaa sen, mistä on unelmoinut, iskevät myös suurimmat pelot ja paineet: miten menestystä ylläpidetään, mitä seuraavaksi, pystynkö tähän…”

Hyvää oloa – ei muottiin puristamista

Ellinooralle elinehto jaksaa artistina on hyväksyä itsensä sellaisena kuin on – vaikka olisikin kutsumusammatissaan.

”Arvostan sitä, että kroppani toimii ja voin tuottaa ääntäni terveesti. Se, että minulla on hyvä olo, on paljon tärkeämpää kuin se, mahdunko s-koon vaatteisiin. En ole malli. Jos sopivaa vaatekokoa ei löydy, tehdään se itse. Tehdään vaikka sukkahousut, jotka eivät purista.”

Hyvän puolison monta roolia

Ellinoora jakaa arkensa puolisonsa Samuli Sirviön kanssa. Samulilla on monta roolia Ellinooran elämässä:  Hän on paitsi Ellinooran tuottaja, myös tämän bändin kitaristi.

Kun Samuli ja Ellinoora tapasivat, laulaja oli vasta 19-vuotias. Siitä asti Samuli on seissyt Ellinooran rinnalla niin hyvinä kuin huonoina päivinä.

Nyt he jakavat suurimman osan arjestaan yhteisellä työhuoneellaan Helsingissä.

”Olen onnellinen ja kiitollinen, että eteeni on sattunut ihminen, joka on hyvä.”

Toinen parrasvaloissa – toinen taustajoukoissa

Ellinoora kiittää Samulia, siitä että tämä viihtyy mieluummin taustajoukoissa kuin parrasvaloissa, vaikka on itsekin artisti. Ellinoora uskoo, että tämä tasapainottaa hyvin kahden artistin suhdetta – vaarana kun on, että  kipinät sinkoilevat helposti.

”On se sitä välillä nytkin, sillä en ole helppo kumppani. Vaadin paljon itseltäni ja ihmisiltä, jotka tekevät kanssani töitä.”

Yhtä yleisön kanssa

Elämä suosittuna artistina sisältää paitsi epävarmuutta, myös huikeita onnistumisen hetkiä, joita Ellinoora on tallettanut muistoihinsa viime kuukausilta.

Kuluneen kesän yksi kohokohdista oli ensiesiintyminen Provinssirockin päälavalla. Ellinoora ei unohda, kuinka ihmiset elivät mukana hänen lauluissaan – Niistä on nyt tullut kuulijoiden lauluja.

X