Ex-pariskunta Saara Aalto ja Teemu Roivainen: ”Eromme jälkeen olemme olleet yhä tiiviisti tekemisissä”

Aikuisiksi yhdessä kasvanut ex-pariskunta Saara Aalto, 33, ja Teemu Roivainen, 34, luottavat toisiinsa sataprosenttisesti. Vaikka elämä on kuljettanut heitä eteenpäin omilla poluillaan, on huoli toisesta silti olemassa – ja tuki sen myötä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Laulaja Teemu Roivainen ja laulaja Saara Aalto ovat pysyneet läheisinä ystävinä eron jälkeen.

Aikuisiksi yhdessä kasvanut ex-pariskunta Saara Aalto, 33, ja Teemu Roivainen, 34, luottavat toisiinsa sataprosenttisesti. Vaikka elämä on kuljettanut heitä eteenpäin omilla poluillaan, on huoli toisesta silti olemassa – ja tuki sen myötä.
(Päivitetty: )
Teksti: Linda Martikainen

Kun muusikot Saara Aalto ja Teemu Roivainen kertoivat vuosia sitten erostaan, hyvästejä ei sanottu iäksi.

”Tapasimme Saaran kanssa musiikkilukion ekalla luokalla vuoden 2002 syksyllä. Saaralla oli jo silloin uskomaton intohimo toteuttaa ja luoda uutta”, Teemu paljastaa entisen pariskunnan alkutaipaleesta.

Näin Saara ja Teemu kuvailevat nyt toisiaan:

Teemu Roivainen: ”Saaran kanssa oleminen on helppoa ja vaivatonta”

”Saara on mieletön innostuja ja keskittyjä. En ole tavannut toista, joka pystyy paneutumaan samanlaisella innolla asioihin. Se on poikkeuksellista ja se näkyy usein lopputuloksessakin.

Minun ja Saaran yhteinen taival on ollut tasainen mutta tapahtumarikas. Olemme reissanneet musiikin vuoksi ympäri maailmaa, muun muassa Kiinassa ja Bosniassa.

Ihminen muuttuu aikuiseksi kasvaessaan tai ainakin itse koen muuttuneeni aika paljonkin. Riitaa on silti edelleen vaikea saada kanssani aikaiseksi, mutta en usko sen johtuvan kiltteydestä. Ennemminkin kuuntelen ja tutkin mielessäni juttuja ennen kuin sanon kiivaasti mielipiteeni. Joskus saatan havahtua vaikka päivien päästä vasta siihen, mitä olisin halunnut jossakin tilanteessa sanoa.

Saaran kanssa oleminen on helppoa ja vaivatonta, olemme tunteneet toisemme kuitenkin kohta jo 20 vuotta. Olen tehnyt erilaisten ihmisten kanssa töitä paljon viime vuosina, mutta ihan sellaista samanlaista luottoa jokaiseen yksityiskohtaan on vaikea saada jos alla ei ole pitkää yhteistyötä.”

”Olen taitavampi ottamaan rennosti kuin Saara!”

”Tämä vuosi on kyllä pysäyttänyt. Olen ollut kotona enemmän kuin ikinä elämässäni. Se on tehnyt tosi hyvää. Vuosi sitten heinäkuussa meille syntyi ensimmäinen lapsi, joka on opettanut paljon.

Nyt 34-vuotiaana osaan leikkiä hyvällä omallatunnolla legoilla enkä mieti yhtään mitä muuta minun pitäisi muka olla tekemässä. Vuosi meni siihen ajatukseen totutellessa, mutta se kannatti. Lapsen kanssa pallon heittely on täydellistä vastapainoa työlle, enkä tunne ripaustakaan syyllisyyttä.

Viime vuodet olen tehnyt parikymmentä keikkaa kuussa ja väsymys on joskus painanut. Olen järjestänyt asiani kuitenkin niin, että olen myös pitänyt reilun parin kuukauden keikkatauon joka vuosi. Osaan ottaa lomalla onneksi rennosti enkä ajattele tai tee silloin mitään töihin liittyvää. Sanoisin, että olen taitavampi ottamaan rennosti kuin Saara!

Eromme jälkeen olemme olleet yhä tiiviisti tekemisissä, vaikka olemmekin menneet tahoillamme myös eteenpäin. Joulun vietän varmasti pienen perheeni parissa kotona, jonne myös Saara ja Meri, olette tervetulleita iltaa viettämään!”

Saara Aalto ja Teemu Roivainen

Saara Aalto ja Teemu Roivainen: ”Eromme jälkeen olemme olleet yhä tiiviisti tekemisissä, vaikka olemmekin menneet tahoillamme myös eteenpäin.” © Tommi Tuomi/Otavamedia

Saara Aalto: ”Teemu hakee kompromisseja, millä on hyvät ja huonot puolensa”

”Seurustelimme Teemun kanssa yhdeksän vuotta. Kasvoimme yhdessä nuorista aikuisiksi ja kehityimme muusikoina. Muistan, kun asuimme vielä Oulussa ja ilmoitin Teemulle, että minä muutan Helsinkiin musiikkiuraa tekemään.

Kasvutarinamme liittyy paljolti työhön, koska parisuhteessa kaikki on välillämme ollut aina luontevaa ja helppoa. Teemu on kiltti ihminen. Aina ennen olen sanonut, että yksi minun ja Teemun vahvuuksista on se, ettemme koskaan riitele, mutta onko se sittenkin heikkous?

Iän myötä olen tullut siihen tulokseen, että joskus pieni riitely voisi olla ihan hyvästä. Teemu hakee kompromisseja, millä on hyvät ja huonot puolensa. Jos ei koskaan riitele, niin voisiko se johtua siitä, ettei toinen silloin ihan täysin kerro sitä mitä ajattelee?”

Nuorena varsinkin joustimme aina molemmat, emmekä eronkaan aikana juuri riidelleet. Kun Teemu voitti tangokuninkuuden 2014, olin hänen puolestaan onnellinen, mutta myös romuna. Tunsin jääneeni yksin, koska olimme vasta eronneet ja kuninkuuden myötä hän erosi bändistänikin. Minun piti miettiä kaikki uusiksi ilman Teemua ja se oli pieni järkytys.”

Salakavala burnout – ”Pelkään, että Teemulle käy vielä samoin”

”Olen ollut Teemusta viime aikoina vähän huolissani. Itse olen kokenut loppuunpalamisen enkä ole siitä selvinnyt täysin vieläkään. Pelkään, että Teemulle käy vielä samoin, koska hän tekee niin paljon töitä.

Loppuun palamiseni kärjistyi Euroviisujen aikaan 2018. Se kevät oli rankka. Brittien X Factorin jälkeen minulla oli ollut niin mielettömiä mahdollisuuksia jo parin vuoden ajan, enkä ollut halunnut jarrutella yhtään. X Factorin takia minuun kohdistui Euroviisujen aikaan kova kiinnostus ympäri maailman ja matkustelua oli tosi paljon.”

Burn out on salakavala juttu, kun tekee työtä, joka on itselle tärkeä. Euroviisujen aikaan tajusin tekeväni unelmieni työtä, mutta yhtäkkiä en jaksanut innostua. Minua vain väsytti aivan liikaa. Osallistuin vielä Dancing on Ice -kisaan, jossa luistelin kuusi tuntia päivässä puolen vuoden ajan. Nilkkani eivät ole vieläkään palautuneet siitä ja kroppani on hyvin väsynyt.

Korona tuli siinä mielessä hyvään aikaan, että se on pakottanut minut miettimään mitä oikeasti haluan tässä elämässä. Minun täytyy nyt löytää tasapaino asioille, en muuten jaksa. Valitsen vain ne tärkeimmät jutut.”

Lue myös: Saara Aalto avoimena riippuvuudestaan – ”Pidin itseäni sokerihumalassa”

X