Ex-taikuri Iiro Seppänen: ”Rohkeus on sitä, että uskaltaa olla oma itsensä eikä elä muiden ihmisten ehdoilla”

Ex-taikuri, tuottaja Iiro Seppänen, 44, kirjoitti elämäkerran rohkaistaakseen ihmisiä uskomaan unelmiin. Rakkaus sai Seppäsen asettumaan Kapkaupunkiin.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Ex-taikuri, tuottaja Iiro Seppänen kirjoitti elämäkerran rohkaistaakseen ihmisiä uskomaan unelmiin.

Ex-taikuri, tuottaja Iiro Seppänen, 44, kirjoitti elämäkerran rohkaistaakseen ihmisiä uskomaan unelmiin. Rakkaus sai Seppäsen asettumaan Kapkaupunkiin.
(Päivitetty: )
Teksti: Linda Martikainen

Kirjoitit itsestäsi elämäkerran Kolme elämää. Missä vaiheessa kirkastui ajatuksesi kirjan kirjoittamisesta?

Ajattelin asiaa muutaman vuoden. Haudoin aika pitkään sitä, että alanko kirjoittaa englanniksi vai suomeksi. Aloin kirjoittaa rehellisesti ja suoraan sydämestä. Olen tosi iloinen siitä, että olen pystynyt jakamaan tarinani. Kirjoitan henkilökohtaisista asioista senkin vuoksi, että on varmaan aika paljon ihmisiä, jotka ovat olleet samassa tilanteessa kuin minä, eivätkä ehkä näe valoa ulos.

Toivon, että tämä tarina inspiroisi ihmisiä uskomaan omien unelmiensa kauneuteen ja omalla tavallaan myös siihen, että kaikenlaisten asioiden yli on mahdollista päästä.

Teit uran base-hyppääjänä. Mitä mielestäsi on rohkeus?

Rohkeus on sitä, että uskaltaa olla oma itsensä eikä elä muiden ihmisten ehdoilla. On rohkeutta tehdä omat valintansa ja elää niiden mukaisesti.

Haluatko tietää mitä tulevaisuus tuo tullessaan?

En oikeastaan, ja sehän on ihan mahdotontakin. Mitä tahansa voi tapahtua suunnitelmista huolimatta. Ne asiat joita pelkää harvoin toteutuvat ja ne asiat, jotka muuttavat elämää, voivat tapahtua ihan keskellä arkipäivää. Asioista huolehtiminen ja pelkääminen on ihan turhaa. Yritän elää edelleen tätä hetkeä ja ottaa huomisen sellaisena kuin se tulee. En ole peloton, mutta en myöskään ole pelkojeni vanki.

Mitä haluat tehdä seuraavaksi?

Tykkään valokuvata ja haluan kehittyä siinä. Tykkään kuvata muun muassa villieläimiä. Yksi intohimoprojektini tällä hetkellä on moottoripyörällä Afrikan halki ajaminen. Muuten intohimoni ovat nyt perheessä. Haluan nähdä kun lapset kasvavat ja leikkiä heidän kanssaan.

Asut Kapkaupungissa. Miten päädyit Etelä-Afrikkaan?

Kävin siellä ensimmäisen kerran vuonna 1997 moikkaamassa kavereita. Olen tehnyt siellä lisäksi aika paljon töitä, se kun on tuotantokaupunki. Rakkaus oli sitten hyvä syy jäädä sinne. Asumme Constantiassa, vajaan puolen tunnin matkan päässä kaupungin keskustasta.

Oletko tällä hetkellä onnellinen?

Olen onnellinen. Onni koostuu rakkaudesta, tasapainosta ja turvasta. Hyvästä ja tasapainoisesta hetkestä elämässä.

X