Näyttelijä Krista Kosonen helpottaa ikävää työreissuilla: ”Lapseni on usein mukana kuvausmatkoilla”

Jaa artikkeli
Krista Kosonen
© Mirva Kakko / om-arkisto © Mirva Kakko / om-arkisto
Krista Kosonen elää perusonnellista arkea, johon kuuluu paljon töitä.

Matkustit kuukausia Norjan, Liettuan ja Latvian väliä, kun kuvasit yhtä aikaa Beforeigners-sarjaa ja Koirat eivät käytä housuja -elokuvaa. Oliko jatkuva reissaaminen rankkaa?

Ei, koska minulla on hyvä turvaverkosto. Voin keskittyä työntekoon, kun tiedän, että lapseni ja koirani ovat turvassa ja onnellisia. Olen luontaiselta rytmiltäni nopea, joten minulle sopii se, että siirryn vikkelästi työstä ja paikasta toiseen.

Ikävöitkö lastasi, kun olet kauan reissussa?

Tietenkin. Sen vuoksi en olekaan pitkiä aikoja erossa hänestä, vaan lapseni on usein mukana kuvausmatkoilla. Hän on erittäin tottunut matkustaja.

Näyttelet myös syyskuussa ensi-iltaan tulevassa Tottumiskysymys-elokuvassa, joka käsittelee naisiin kohdistuvaa vallankäyttöä. Tasa-arvoasiat ovat ilmeisesti sinulle tärkeitä?

Ovat, todella tärkeitä. En ymmärrä, kenelle ne eivät olisi, jos elää ihmisenä tässä maailmassa. Tasa-arvokysymykset ovat ihmisoikeuskysymyksiä. Minulle feminismi tarkoittaa sitä, että tytöksi syntyminen ei sulje ihmiseltä mitään vaihtoehtoja pois. Siihen ei sisälly yhtään miesvihaa tai mitään sellaista.

Mille olet nauranut viimeksi vedet silmissä?

Lomailimme Espanjassa lapseni ja hänen kummitätinsä Armi Toivasen kanssa. Siellä nauroin vedet silmissä hölmöille jutuillemme.

Jaat Instagram-tililläsi kirjavinkkejä. Mikä kirja hurmasi sinut viimeksi?

Pajtim Statovcin Bolla, jonka sain ennakkopainoksena. Se on uskomattoman hieno kirja. Statovci osaa upeasti tavoittaa tunnelmia ja ajatuksia. Luin kirjaa uima-altaan reunalla ja itkeä vollotin. Tilanne alkoi huvittaa minua itseäni, koska tuntui, ettei äänekäs itku sopinut yhtään siihen paikkaan.

Mistä haaveilet?

Unelmani liittyvät työhön ja kiinnostaviin rooleihin. Ja tietenkin olisi kiva, että voisin tehdä töitä muuallakin kuin Suomessa. Olen kuitenkin aika perusonnellinen omassa elämässäni, joten jo se on toteutunut unelma, jos asiat pysyvät suht samalla tavalla kuin nyt.

X