Kummeli-tähti Heikki Silvennoinen on luopunut nakuilusta – Tämä saa hänet nykyään nauramaan: ”En naura ihan mille tahansa”

Heikki Silvennoinen kertoo, mikä suhtautui fanien huomioon Kummeli-huuman aikana aluksi negatiivisesti. Nykyään hän näkee asian toisin.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Heikki Silvennoinen uskoo, että Kummeli ja musiikkiura ovat edesauttaneet toisiaan.

Heikki Silvennoinen kertoo, mikä suhtautui fanien huomioon Kummeli-huuman aikana aluksi negatiivisesti. Nykyään hän näkee asian toisin.
Teksti:
Jesse Raatikainen

Ratkiriemukkaita vuosia. Niin Heikki Silvennoinen kuvaa Kummelin kultakautta. Vaikka hän onkin ollut muusikko koko ikänsä, komedian tekeminen on tuonut elämään tasapainoa.

”Koen Kummelin kaikin tavoin hyvin positiivisena asiana. Se on tuonut taloudellista turvaa, hirveästi hauskuutta ja iloa”, Heikki Silvennoinen sanoo.

Tunnettuna kasvona hän saa usein osakseen paljon huomiota kaupungilla liikkuessaan. Aluksi hän koki sen hieman rasittavana ja suhtautuminen huomioon oli enemmän negatiivinen. Nyt Silvennoinen on kuitenkin vaihtanut näkökulmaansa.

”Nykyään ymmärrän, miten iso juttu heille on tavata minua, joten se on positiivinen juttu. Jos voin 30 vuoden takaa vielä ilostuttaa ihmisiä niin paljon, niin sehän on tosi kivaa.”

Heikki Silvennoinen sai kutsun M/S Romanticille

Silvennoisen kasvot ovat tutut ulkomaita myöten. Kummelin Tonnin seteli -sketsistä, tai oikeastaan kuvasta, jossa Silvennoinen tuijottaa lasittunein silmin ja ilmeettömänä eteenpäin, on tullut meemi, jota voi sopivan tilaisuuden tullen iskeä verkkokeskusteluin.

Vielä kuvaustilanteessa Silvennoinen ei voinut uskoa, että sketsiä muisteltaisiin vuosikymmeniä myöhemmin.

”Ei voi tietää mihin ihmiset tarttuvat ja mitkä otetaan omaksi. Someaikakaudella tuollaisia juttuja nousee, koska ne sopivat moneen yhteyteen. Kun liiga putoaa sarjasta, on hyvä laittaa Kalervo Jankko heittelemään toimistotarvikkeita.”

Alastomana toilailu on ollut Silvennoisesta hyvinkin hauskaa puuhaa pitkin elämää. Alastomana kekkuloitiin ties minkälaisissa tilanteissa, ystävien kanssa ja erikseen. Tilanne ei kuitenkaan ole sama enää 70-vuotiaana.

”Palelen vanhemmiten enemmän, ei tee mieli olla alasti. Se oli oma boheemi hetki elämissämme. Oli mukava harrastaa sellaista provokaatiota ja hämmentää ihmisiä alastomuudella.”

Kummelin jäsenet vuonna 2009. Kuvassa Heikit Vihinen, Hela ja Silvennoinen ja Timo Kahilainen. © Pekka Nieminen/OM-arkisto

Nykyään Silvennoinen ei naura enää ihan mille tahansa. Hupia saattaa tulla esimerkiksi sävystä, jolla hän juttelee puhelimessa ystävänsä Mikko Kuustosen kanssa. Ohukainen ja paksukainen sekä Mr. Bean naurattavat, mutta nauramiseen vaaditaan Silvennoisen mukaan nerokkuutta.

Suomesta mieleen nousee Jani Volanen projekteineen.

M/S Romantic naurattaa. Jani pyysi minua siihen, mutta meillä sattui juuri olemaan päällekkäin produktio. Olisin ollut Tommi Korpelan esittämä hahmo. Valitettavasti en päässyt, näin heti, että tästä tulee älyttömän kova sarja. Volanen on kova jätkä ja hyvä ohjaaja.”

Myös Volasen Ihmebantu naurattaa ja kiehtoo outoudellaan.

Ihmebantu on toinen ryhmittymä, jolle nauran. Kyllä Lapinlahden linnuillekin nauroin tosi paljon, mutta enemmän Volaselle. Siinä on mukana psykedeliaa, mikä nostaa vanhan Cream-fanin silmissä arvoa. Superhyvät näyttelijät nostavat myös tasoa.”

Lue myös: Kummeli jo 30 vuotta – Sketsisarjan Heikki Silvennoinen ja Timo Kahilainen: ”Emme anna toisillemme kamalasti armoa”

X