Nanna Karalahti elämän arvaamattomuudesta: ”Pelko pitäisi keskittää energiaksi ja iloksi tähän hetkeen”

Nanna Karalahti satsaa laadukkaaseen uneen stressiä minimoimalla. Lapset ovat opettaneet Karalahdelle tehokasta ajankäyttöä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

"Raskaus ja äitiys muuttivat niin paljon, että oli helppokin opetella hyväksymään itsensä."

Nanna Karalahti satsaa laadukkaaseen uneen stressiä minimoimalla. Lapset ovat opettaneet Karalahdelle tehokasta ajankäyttöä.
Teksti: Linda Martikainen

Nanna Karalahti luotsaa HERO-hyvinvointivalmennuskonseptia ja pyörittää lapsiperhearkea.

Onko uran ja äitiyden sovittaminen ollut haastavaa?

Tavallaan ei juuri sen takia, kun minulla on lapset. Pystyn fokusoimaan asiat oikein ja käytän ajan hyödyksi. Ennen lapsia haahuilin ja sanoin aina, että pitäisi tehdä yhtä sun toista. Molemmat lapset ovat päiväkodissa.

Nyt pystyn keskittymään vähän enemmän arkipäivisin töihin ja omaan treenaamiseen. Kun lapset on haettu päiväkodista, en tee iltaisin enää töitä. Rakastan olemista!

Onko sinulla ollut koskaan itsetunnon kanssa ongelmia?

Liikunta on ollut minulle tosi iso tekijä nuoruudessa, joten minun ei ole tarvinnut niin vahvasti kamppailla niiden asioiden kanssa. Olen saanut liikunnasta hyvänolontunteita, mutta totta kai naiseuteen ja ikään kuuluu myös epävarmuus. Paras ulkonäöllinen keho on tullut itselleni sen jälkeen, kun lopetin kaiken suorittamisen.

Raskaus ja äitiys muuttivat niin paljon, että oli helppokin opetella hyväksymään itsensä. Fitness-aikana ajatukseni pyörivät ulkonäössä. Kyllä siinä saa olla tosi vahva tyyppi, että osaisi asennoitua siihen hommaan niin, ettei ulkonäköä ajattele.

Minkä lajin edustaja olet tänä päivänä?

Olen crossfittaaja! Crossfit-saleilla ei ole peilejä. Olen pohjimmiltani tosi poikatyttö. En osaa enää käydä salilla, vaikka se hyvä harrastus onkin. Lihaskuntotreeniä teen esimerkiksi oman kehon painolla.

Mitkä ovat hyvinvointisi peruspilarit?

Kaikki lähtee laadukkaasta palautumisesta. Täytyy olla hyvin nukkunut, että jaksaa. Ja unen laatuun vaikuttaa sitten taas liikunta, ravinto ja stressin minimoiminen. Jokaisen kannattaa etsiä ne omat keinot, jotka madaltavat stressiä omassa arjessa.

Minulle riittää joskus vaikka vain sekin, että makaan saunassa hiljaa selälläni viisi minuuttia.

Mitä pelkäät?

Äitiyden myötä varmaan sitä, että me kaikki tulemme täältä poistumaan ja aika menee koko ajan eteenpäin. Mitä vain voi tapahtua, vaikka sitä ei saisikaan ajatella. Pelko pitäisi keskittää energiaksi ja iloksi tähän hetkeen.

Lue myös: Nanna Karalahti toteutti unelmansa ja suuntasi Marbellaan: ”Ajasta Espanjassa aion tehdä niin seesteistä kuin pystyn”

Nanna Karalahti

X