Koira tuli taloon – Marita Taavitsainen: ”Pommi kulkee helposti mukanani, mihin tahansa menenkin”

Tangokuningatar Marita Taavitsaisen keikkamatkoille matkaseuraksi lähtee välillä mukaan tuorein perheenjäsen, 1-vuotias pomeranian Pommi.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Marita Taavitsainen ihastui Pommin rodussa ulkonäköön ja pieneen kokoon.

Tangokuningatar Marita Taavitsaisen keikkamatkoille matkaseuraksi lähtee välillä mukaan tuorein perheenjäsen, 1-vuotias pomeranian Pommi.
(Päivitetty: )
Teksti:
Terhi Harper

Laulaja Marita Taavitsainen kaipasi koiravauvaa ja tyttäret lemmikkiä. Sitten koitti ystävänpäivä ja Pommi sulatti sydämet.

Miten Pommi löysin tiensä teille?

Vuosi sitten havahduin siihen, että koiralle olisi elämässämme pitkästä aikaa tilaa. Tyttäreni ovat nyt 8 ja 10 vuoden ikäisiä, ja miltei yhtä kauan he ovat hinkuneet perheeseen lemmikkiä aina akvaariokaloista ja hamstereista pupuihin. Minä taas halusin koiravauvan, jota hellitellä ja pitää sylissä.

Pommi tuli taloon vuosi sitten, sopivasti ystävänpäivänä. Odotimme sitä kovasti ja olimme lasten kanssa puhuneet siitä jo kauan.

Pomeranioita kutsutaan yleisesti ’pommeiksi’, mutta me annoimme sen Pommille lopulta kutsumanimeksikin.

Rodussa ihastuin ulkonäköön ja pieneen kokoon. Pommi kulkee helposti mukanani, mihin tahansa menenkin.

Millainen Pommi on luonteeltaan?

Pommi on perheen pomo, siitä ei ole epäilystäkään – luulen, että olemme tainneet antaa sille vähän liikaa liekaa!

Asuimme maalla, kun Pommi oli pentu. Se otti vapaudestaan kaiken irti ja komensi haukkumalla naapurin hevosetkin kuriin. Pommin hupia oli saalistaa monenlaisia raatoja ja ötököitä, joita se kantoi ylpeänä näytille talon rappusille – ja lopulta söi ne lounaaksi.

Mitä Pommi on opettanut sinulle?

Pommi on auttanut ymmärtämään, että eläin on oma persoonansa ja yksi perheenjäsenistä, ei mikään lelu.

Tyttärilleni koiran omistaminen on opettanut ensisijaisesti vastuunottoa. Pommin tulee saada huomiota ja hoivaa – ja vaikka ulkona olisi koiranilma, sitä tulee lenkittää säännöllisesti.

Miten puhut Pommille?

Lepertelen ja lässytän Pommille estoitta, olen sille yksinkertaisesti ”äiti”. Pommi on leimautunut niin vahvasti minuun, että joskus tyttäreni ovat siitä hiukan mustasukkaisiakin.

Olen saanut seurata Pommin kasvua pennusta yksivuotiaaksi, ja se on varastanut sydämeni; suloisempaa lemmikkiä ei olekaan.

Miten te vietätte laatuaikaa?

Rapsuttelemme ja silittelemme Pommia. Toisinaan makoilemme lattialla ja Pommi kuljeskelee ylitsemme päällikön elkein – se taitaa pitää meitä kaikkia kynnysmattoina!

Pommilla on myös ikioma lelulaatikko, johon se hyppää ja kuopsuttaa aikansa, kunnes löytää mieluisan lelun. Aika usein se on sanomalehtisilpulla täytetty sukka, jonka rapina kiehtoo.

Pommilla on myös erityinen mieltymys pureskella sandaaleita ja crocseja. Onneksi se on jättänyt esiintymiskenkäni rauhaan, ainakin tähän asti!

Katso video – Suloinen Pommi ja upea Marita Taavitsainen:

Lue myös: Marita Taavitsainen tarvitsee yleisöä ja myös ihailua: ”Olen laulaessani onnellisimmillani – lavalla tuntuu, että kaikki on mahdollista”

Lue myös: Marita Taavitsainen kertoo Annassa, miten ero avasi silmiä omasta luonteesta: ”Opin katsomaan heikkouksiani ja vahvuuksiani realistisesti”

X