Koomikko Sami Hedberg paljastaa olevansa viimeiseen asti romantikko: ”Hemmottelen Saijaa pienillä yllätyksillä”

Koomikko Sami Hedberg, 38, tunnustaa olevansa romantikko, joka ostaa kerran kuussa avopuolisolleen Saija Tuupaselle kukkia. Myös romanttiset yllätykset kuuluvat arkeen.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

"Olen viime vuosina opetellut antamaan itselleni vapaa-aikaa ja merkannut loma-aikani kalenteriin."

Koomikko Sami Hedberg, 38, tunnustaa olevansa romantikko, joka ostaa kerran kuussa avopuolisolleen Saija Tuupaselle kukkia. Myös romanttiset yllätykset kuuluvat arkeen.
Teksti: Linda Martikainen

Koomikko Sami Hedberg kertoo Seuran Tunnustan ja ennustan -juttusarjassa olevansa romantikko ja olevansa koukussa nauruihin.

Sami Hedberg oli pienenä ujo

”Tunnustan, että sain hyvän kotikasvatuksen. Isäni oli hyvin huumorintajuinen samoin äitini. Jokainen perheenjäsen sai osansa lämminhenkisestä naljailusta.

Olen kotoisin Lauttasaaresta, jossa olen asunut valtaosan elämästäni. Larussa on ihan oma henkensä, metsiä ja kallioita riittää. Koulussa olin aina luokkani pisin. Muistan kun menimme joka paikkaan jonossa pituusjärjestyksessä ja minä olin usein porukan viimeinen.

Ensimmäisinä kouluvuosina olin aika ujo tyyppi, mutta joskus kuudella luokalla uskalsin olla enemmän oma itseni. Sen jälkeen minua ei pidellytkään enää mikään! Sain koulussa aina aika hyviä numeroita ja lukiosta valmistuin ihan hyvillä papereilla.”

Se mieletön remppa

”Olen visuaalinen ja utelias ihminen. Ympäristö on minulle todella tärkeä. Oikeanlainen miljöö rauhoittaa, ja siksi minulle oli hyvin tärkeää remontoida uudesta toimistostani omanlainen.

Olen tuonut toimiston tiloihin paljon elementtejä ulkomailta. Olen yhdistellyt koko firmani brändissä tematiikkaa muun muassa intiaanikulttuurista, roomalaisista ja viikingeistä.

Roolia varten 18 vuotta ollut partani ajettiin. Minuus lähti, mutta onneksi parta kasvoi pian takaisin ja identiteettini sen myötä.

Remontin makuun pääsin myös Se mieletön remppa -elokuvassa. Oli upeaa päästä näyttelemään Kiti Kokkosen kanssa. Roolia varten 18 vuotta ollut partani ajettiin. Minuus lähti, mutta onneksi parta kasvoi pian takaisin ja identiteettini sen myötä.”

Stand up -koomikko: ”Olen koukussa nauruihin”

”Työskentelin aiemmin hotellissa kokousisäntänä, josta sain hyvät kannukset stand up -uralleni. Olen aina halunnut saada ihmiset nauramaan ja se on yhä ykköstavoitteeni.

En ole ikinä lähtenyt tekemään vain rahaa, vaan laadukasta sisältöä. Stand up -keikkojen lisäksi satsaan muun muassa sisällöntuotantoon, tv-ohjelmiin ja mainostuotantoihin.

Ymmärrän, että minulla on suuri vastuu siitä mitä teen. Työllistän itseni lisäksi muitakin ja vaikka minulla olisi kuinka monta työntekijää, on rahaliikenteen ja budjetin hallinta pääosin itselläni.

Joskus on tullut yllätyksiäkin. Esimerkiksi jäähallikiertue oli kulurakenteeltaan hyvin raskas, eikä sitä keventänyt se tosiasia, että jäähallissa todella oli jäätä, jonka peittäminen levyillä tuli maksamaan melko mukavasti. Nytpä tiedän senkin, että tuollainen jään peittäminen maksaa aika hemmetisti.

Nautin kaikista työni aspekteista. Siinä vaiheessa kun stand up -keikat ovat kulloinkin loppu, siirryn mielihyvin paperitöiden pariin toimistolle.

Minulla on ollut myös hetkiä, jolloin puhti on meinannut tyystin loppua. Sinä vuonna kun tein 365 keikkaa, tarvitsin aika pitkän toipumisajan.

Olen koukussa nauruihin. Vaikka yrittäminen on leipätyöni, saan järkyttävän paljon energiaa muiden hauskuuttamisesta. Ilman stand upia en jaksaisi.”

Sami Hedberg ja Saija Tuupanen asuvat yhdessä: ”Häitä ei ole vielä kirjattu”

”Olen viimeiseen asti romantikko. Olen kiitollinen siitä, että olen löytänyt rinnalleni ihmisen, jonka kanssa voin jakaa elämänkokemuksia. Olemme molemmat Saijan kanssa tahoillamme kiireisiä, mutta huomaamme myös jos toinen alkaa kuormittua liikaa.

Hemmottelen Saijaa pienillä yllätyksillä ja kerran kuussa ostan hänelle kukkia. Asumme yhdessä Ullanlinnassa, josta löytyi meille sopiva koti. Alue on ihan hauskaa vaihtelua Lauttasaaren-vuosien jälkeen, vaikka tosi rauhallinen paikkahan se on.

Iskelmälaulaja Saija Tuupanen kesällä 2018.

Iskelmälaulaja Saija Tuupanen. © Heli Hirvelä / Otavamedia

Rakastan maailman monimuotoisuutta. Olen kulinaristi ja hedonisti. Matkustellessa nautin hyvästä ruuasta ja maisemista. Olen jo pitkään sanonut meneväni Lappiin vaeltamaan ja nyt tänä vuonna aion toteuttaa ajatuksen. Vaeltamisessa minua kiehtoo ajatus luonnosta ja tulesta, eräänlaisesta alkuvoimasta.

Olen viime vuosina opetellut antamaan itselleni vapaa-aikaa ja merkannut loma-aikani kalenteriin. Niistä pidän kiinni. Häitä sinne ei ole vielä kirjattu!”

Seuraavaksi hurahdan…

”Ennustan, että hurahdan seuraavaksi meditaatioon. Haluan hurahtaa muutenkin liikuntaan ja ulkoiluun. Vihaan pyöräilyä ja hiihtoa, mutta kävelylle tai juoksulenkille lähden helposti.

Olen aina ollut huono aktiviteeteissa. Koripallo on lähellä sydäntäni ja kaksi kertaa olen ollut hevosen selässä. Eka kerta oli vaikea, mutta toinen kerta meni kuin vettä vain. Ratsunani oli valkoinen Bentley-niminen hevonen, joka meni juuri sinne minne käskin.”

Lue myös: Iskelmätähti Saija Tuupasen ja koomikko Sami Hedbergin rakkaus kukoistaa: ”Päivä kerrallaan, tartu hetkeen, nauti elämästä”

Sami Hedbergin haastattelu on julkaistu alun perin Seura-lehdessä nro 5/20.

X