Näyttelijä Jussi Vatanen pyörittää maatilaa sisarustensa kanssa Sonkajärvellä ja pohtii sopivaa valintaa viljelykasvien kirjosta: ”Öljyhamppu olisi nyt muodikasta”

Näyttelijä Jussi Vatanen tähdittää uutta trillerisarjaa ja pohtii maatilansa asioita.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

"Olen huomannut, että mitä enemmän on töitä, niin sitä enemmän pitäisi olla aikaa ja mahdollisuuksia liikkumiselle", kertoo Jussi Vatanen.

Näyttelijä Jussi Vatanen tähdittää uutta trillerisarjaa ja pohtii maatilansa asioita.
(Päivitetty: )
Teksti: Linda Martikainen

Näyttelijä Jussi Vatanen tunnustaa, että ilman kunnollista vastapainoa ei työnteostakaan tule oikein mitään. Hän pyörittääkin Sonkajärvellä maatilaa sisarustensa kanssa.

Mitä kuuluu työrintamalle?

Ihan hyvää. Viimeisen puolen vuoden aikana on ollut kaikenlaista tuotantoa. On ollut teatteria, Downshiftaajien kolmannen tuotantokauden kuvauksia ja viime syksynä kuvasimme Metsäjätti -nimistä elokuvaa, jonka kuvaukset jatkuvat vielä tammikuussa. Minulla on siinä yksi päärooleista.

Millainen on Huone 301 -sarja, jota kuvasitte viime kesänä?

Kyseessä on psykologinen trilleri tai jännäri, jossa katsojalle paljastuu vähä vähältä, mitä on tapahtunut. Koukutuin nopeasti jo pelkkää käsikirjoitusta lukiessani, joka on sinänsä aina lupaava merkki.

On siistiä, että Suomessakin tehdään monenlaista juttuja nykyään, eikä olla vain yhdessä tyylilajissa kiinni. En ole muuten kauhun ystävä, vaikka brittijännäreistä kyllä tykkäänkin.

Miten rentoudut parhaiten, kun elämä menee hektiseksi?

On tärkeää, että elämässä olisi muutakin kuin työ. Niihin asioihin keskittymällä rentoutuminen onnistuu parhaiten.

Liikun aika paljon. Jalkapallon pelaamisen lisäksi käyn lenkillä ja kuntosalilla. Olen huomannut, että mitä enemmän on töitä, niin sitä enemmän pitäisi olla aikaa ja mahdollisuuksia liikkumiselle.

Ilman kunnollista vastapainoa ei työnteostakaan tule oikein mitään.

Pyörität maatilaa Sonkajärvellä. Joko siellä ensi keväänä kasvaa jotain?

Tässä on pieni pohdinta päällä siitä, mitä alkaisimme siellä keväällä tehdä. Olemme tehneet siis kotitilallamme Sonkajärvellä sukupolven vaihdoksen sisarusteni kanssa ja pyöritämme nyt maatilaa.

Peltopinta-alaa on jonkin verran ja tarkoituksena olisi saada jotain kasvamaan siellä. Öljyhamppu olisi nyt muodikasta ja se on ollutkin yhtenä vaihtoehtona. Varmuutta sen menestymisestä ei näillä leveyksillä kuitenkaan ole, sen verran pohjoisessa pelto sijaitsee.

Maatilan pyörittäminen ja maanviljely ei sinänsä tunnu minusta mitenkään erikoiselta. Olenhan sieltä kotoisin ja aina säilyttänyt suhteeni sinne.

Jussi Vatanen on suuri jalkapallon ystävä.

Jussi Vatanen on suuri jalkapallon ystävä. © YLE KUVAPALVELU

Aiotko lähteä katsomaan Huuhkajien EM-otteluita?

Saa nähdä miten niitä lippuja saa, mutta kyllä se on ajatuksissa. En ollut katsomassa ratkaisuottelua, koska meillä oli näytös Kansallisteatterissa samaan aikaan. Meillä oli kuitenkin kulisseissa live-seuranta.

Olihan se kisoihin pääsy mahtavaa ja poikkeuksellista. Ja kävi miten kävi jatkossa, sitä voittoa ei tulla koskaan ottamaan meiltä pois.

Lue myös: Näyttelijä Jussi Vatanen on oppinut elämään pienen puskurirahaston kanssa: ”On ollut pakko, koska seuraavaa tilipäivää ei aina tiedä”

X