Anna-lehti: Koomikko Kiti Kokkonen tunnustaa olevansa pessimistinen ja neuroottinen ihminen: ”Suhtaudun asioihin kauhean vakavasti”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Kiti Kokkonen on toiminut Komediateatteri Arenan taiteellisena johtajana jo kymmenen vuoden ajan. © Marjo Tynkkynen / Otavamedia
”Minusta saa ehkä sen vaikutelman, että olen hauska. Se on kuitenkin vain pintaa”, Kiti Kokkonen kertoo Anna-lehdessä. Kitin edesmennyt isä opetti, että kaikki minkä tekee, kannattaa tehdä tosissaan. 

Näyttelijä, Komediateatteri Areenan taiteellinen johtaja Kiti Kokkonen, 45, kertoo Anna-lehdessä kasvaneensa itsenäiseksi ja omavaraiseksi naiseksi, joka ei ole tottunut paapomiseen.

”Perheeni on ollut pikemminkin inhorealistinen, mutta kannustava. Tiukassa paikassa minulle on vakuutettu, että selviän.”

”Päästän aika harvoja ihmisiä oikeasti lähelleni”

Moni muistaa Kiti Kokkosen Putous-ohjelman Tanhupallo-sketsihahmona.  Kiti on huomannut, että esittäjän oletetaan usein olevan siviilissäkin jonkinlainen komedienne.

Kiti kertoo, että hauskuus voi toimia myös suojamuurina.

”Olen avoin enkä kauheasti tunne häpeää, joten minusta saa ehkä sen vaikutelman, että olen hauska. Se on kuitenkin vain pintaa. Todellisuudessa olen vähän pessimistinen ja neuroottinen, suhtaudun kauhean vakavasti huumoriinkin. Päästän aika harvoja ihmisiä oikeasti lähelleni”, Kiti sanoo Annassa.

Kiti kertoo tunteneensa myös riittämättömyyden tunnetta – riittämättömyyttä Kiti on kohdannut ajoittain työssäänkin. Hän katsoo omia tekemisiään hyvin kriittisesti.

Kiti Kokkonen ja Olli Tikkanen

Mieletön remppa -elokuvaa tähdittävä Kiti Kokkonen jakaa arjen muusikkomiehensä Olavi ”Olli” Tikan, 53, ja tämän tyttären kanssa Espoossa sijaitsevassa mummonmökissä, jonne he ovat vastikään muuttaneet.

Lue myös: Kun Tanhupallo-näyttelijä Kiti Kokkosen kroppa hälyttää stressin oireista, yllättävä harrastus auttaa

”Isä opetti, että kaikki minkä tekee, kannattaa tehdä tosissaan”

Kiti Kokkosen isä, Komediateatteri Arenan perustajajäsen, elokuvaohjaaja Ere Kokkonen menehtyi yllättäen vuonna 2008. Kitille jäi paitsi suru isän poismenosta, myös suuret saappaat täytettäväksi.

Ere Kokkonen oli esikuva Kiti Kokkoselle

Kiti Kokkonen yhdessä isänsä, elokuvaohjaaja Ere Kokkosen kanssa lokakuussa 2007, vuosi ennen Eren kuolemaa. © Jorma Pouta / Kuvaryhmä / SKOY

Ottaessaan ensiaskeleita isänsä jalanjäljissä Komediateatteri Arenassa, Kiti joutui tarkistamaan aiempia käsityksiään johtajuudesta.

”Isä oli ollut niin olennainen osa perustamaansa teatteria, että jonkin aikaa tuntui mahdottomalta jatkaa ilman häntä. Mutta siinä oli monenlaisia vastuita, esimerkiksi kymmenkuntapäisen henkilökunnan toimeentulo. Minulla oli myös valtava palo ja vimma tehdä teatteria ja jatkaa isän työtä.”

Isän asenne hoitaa ikävätkin velvollisuudet luovuudella on jäänyt lähtemättömästi Kitin mieleen.

”Kun isä pienenä poikana jakoi lehtiä eikä olisi jaksanut sitä tehdä, hän keksi illalla olevansa intiaani. Tuon intiaanin oli pakko herätä aamuviideltä ja tosi nopeasti toimittaa ne lehdet. Mielikuvitus innosti häntä jaksamaan.”

Kitin isä opetti, että kaikki minkä tekee, kannattaa tehdä tosissaan.

”Vaikka saatan joskus vaikuttaa vähän hömpältä ja hajamieliseltä, suhtaudun asioihin kauhean vakavasti.”

Lue lisää Annasta! Kiti Kokkonen innostui puutarhassa möyrimisestä: ”Rakennan kai turvapaikkaa, jonne voin hetkeksi paeta”

X