Isto Hiltunen päätti kosia Leena-puolisoaan inspiroiduttuaan Heikki Salon sanoista Ilosaarivaarirockissa – ”Isto on leikkisä heppuli”

Iskelmälaulaja Isto Hiltunen viettää 30-vuotistaiteilijajuhlavuotta, sillä hänen nimeään kantanut esikoislevynsä julkaistiin 1994.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Isto Hiltunen soitti nuorempana rumpuja, bassoa ja kitaraa. ”Autossa musiikista päättää usein se, joka on apukuskina”, laulaja tuumasi vierellään Leena-vaimo.

Iskelmälaulaja Isto Hiltunen viettää 30-vuotistaiteilijajuhlavuotta, sillä hänen nimeään kantanut esikoislevynsä julkaistiin 1994.
Teksti:
Linda Martikainen

Ura lähti liikkeelle 1989, kun Isto Hiltunen lähti opiskelemaan insinööriksi. Hän tapasi soittokavereita ja alkoi keikkailla. Levytyssopimusta tarjottiin 1993, ja opinnot jäivät.

”Olen saanut kandidaatin tutkinnon Jyväskylän yliopiston musiikkitieteistä, eli se on gradua vaille valmis. Se tulee sitten joskus, kun saan juhlavuosikiireet tehtyä”, Isto Hiltunen kertoi CatCatin Bye bye babyn 30-vuotisjuhlissa ravintola Herculeksessa Helsingissä.

Isto Hiltunen kosi kuultuaan Miljoonasateen Voipallo-kappaleen Ilosaarivaarirockissa

Hiltunen avioitui Leenansa kanssa heinäkuussa 2017 Jyväskylässä. Hän kosi rakastaan vuotta aiemmin Joensuussa. Pari lähti sateiselle kävelylle ja päätyi Ilosaarirockin etkoille eli Ilovaarirockiin.

”Viimeisenä kappaleena Miljoonasade soitti Voipallon, ja Heikki Salo sanoi, että jos tämän kappaleen aikana toivoo jotain, se toteutuu. Toivoin varmaan, että jos aamulla kosin häntä, vastaisipa hän myöntävästi. Ja näin kävi.”

Iston mukaan Leena on pariskunnan nokkelat aivot, jotka keksivät yllättäviä yhteyksiä arkielämän asioista. Leenankaan ei tarvinnut miettiä kauaa Iston parhaita puolia.

”Isto on leikkisä heppuli, jonka kanssa on hauska taittaa matkaa!”

Mitä kuuluu muille kesän tullen?

Movetronin Päivi Lepistö ja Jukka Tanttari tekevät pelkästään kesäkuussa toistakymmentä keikkaa. ”Olemme tunteneet jo 30 vuotta”, Lepistö kertoi vierellään Tanttari ja tämän Mikael-poika. © Tiia Ahjotuli
Laulaja Sani Aartela muistelee lämmöllä villiä 90-luvun hysteriaa, ­vaikka ei enää kaipaakaan niitä aikoja. © Tiia Ahjotuli
Comic Con -tapahtuman juontanut tubettaja Miska Haakana luki lapsena kaikki Don Rosan sarjakuvat. ”Piirsin omia Aku Ankkoja. Se on ainoa uranvaihdos, jota olen joskus harkinnut.” © Tiia Ahjotuli
Juha-Matti Tammela kirjoittaa elämäkertaa Raul Reimanista. Ex-tangokuningatar Mira Kunnasluoto tarttuu ainakin yhteen ennen julkaisemattomaan Reimanin käännöskappaleeseen. © Tiia Ahjotuli
CatCatin Virpi ja Katja Kätkä kiittävät vuoden 1994 Euroviisujen tunnelmaa. ”H-hetki ennen lavalle menoa on jäänyt ikuisesti mieleen. Euroviisuissa kaikki kannustavat toisiaan”, Virpi sanoi. © Tiia Ahjotuli
X