Jukka Lindström: ”En kaveeraa poliitikkojen kanssa”

Tv-ohjelma Kovan viikon illan toimittaja ja koomikko Jukka Lindström, 46, tyytyy nyökkäilemään kohteliaasti poliitikoille.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Jukka Lindström seuraa politiikkaa työkseen.

Tv-ohjelma Kovan viikon illan toimittaja ja koomikko Jukka Lindström, 46, tyytyy nyökkäilemään kohteliaasti poliitikoille.
Teksti:
Tyyne Pennanen

Jukka Lindström juontaa ja käsikirjoittaa satiiriohjelma Kovan viikon iltaa, joka on palannut tauon jälkeen taas Ylen ohjelmistoon. Ohjelmaa esitetään lauantai-iltaisin klo 21 Yle 1:llä ja se on myös katsottavissa myöhemmin Yle Areenasta.

Kuka on mielestäsi hallituksen hauskin hahmo?

Petteri Orpo, joka näyttää legoukkelilta mutta onnistuu silti olemaan vakuuttava. Hänessä on yhtä aikaa rauhoittelijaa ja hämmästynyttä pikkupoikaa, kun hän yrittää sovitella perussuomalaisia ja RKP:tä yhteistyöhön. Jokin koominen ristiriita hänessä on.

Saatko vihaista palautetta poliitikoilta?

En ole saanut ikinä, lähinnä vain kohteliaita nyökkäyksiä. Kerran keskustan Antti Kaikkonen tuli Helsinki-Vantaan lentoasemalla turvatarkastuksessa samaan jonoon, ja nyökkäsimme toisillemme kohteliaasti, vaikka meitä ei ollut koskaan esitelty toisillemme. Emme ottaneet huomioon sitä, että jono eteni siksakissa, ja meidän piti nyökkäillä toisillemme monta kertaa uudestaan.

Uskaltaisitko mennä eduskuntaan kahville?

Uskaltaisin, mutta en halua erityisesti kaveerata poliitikkojen kanssa. Poliittisen satiirin tekeminen saattaisi olla silloin vaikeampaa.

Onko naurattaminen vaikeampaa nykyään, kun kaikesta loukkaannutaan?

Ei nykyisin loukkaannuta herkemmin vaan, nauretaan eri asioille kuin aiemmin. Naurunaiheet vaihtelevat aikakausien mukana, ja koomikot aistivat sen, mille ihmiset nauravat. Nyt paheksutaan Pirkka-Pekka Peteliuksen saamelaisvitsejä, että ovatpa ne rujoja, mutta silloin kun hän teki niitä, suomalaiset nauroivat niille.

Oletko joskus itse loukkaantunut jostain herjasta?

Olin viime maaliskuussa stand up -kiertueella, jossa oli mukana Köpi Kallio (33-vuotias radiojuontaja ja koomikko), ja hän kutsui minua isoisäksi ja vanhukseksi. Jos Köpi vielä kerran tekee sen, loukkaannun!

Milloin viimeksi sanoit, että rakastan sinua?

Varmaan muutama päivä sitten lapsilleni. Minulla on kaksi kouluikäistä lasta.

Lue myös: Norjalainen satiirisarja Valta ei mairittele kuvaamiaan poliitikkoja

X