Poliittisen satiirin sanansaattaja Jukka Lindström ei pelkää tarttua poliittisiin aiheisiin

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Toimittaja ja stand up -koomikko Jukka Lindström.
Toimittaja ja stand up -koomikko Jukka Lindström. © Sebastian Westerling
43-vuotias toimittaja ja stand up -koomikko Jukka Lindström kiinnostui aikoinaan stand upista kirjoitettuaan veljensä häihin yllättävän hauskan puheen.

Kansalaisten huolenaiheita käsittelevä Pitääkö olla huolissaan? jatkuu kahdeksannen kauden jaksoilla uudella esityspaikalla. Kauden ensimmäisessä jaksossa vieraana on toimittaja ja stand up -koomikko Jukka Lindström. Sunnuntai-illoissa nähtävän ohjelman neljässä ensimmäisessä jaksossa Jenni Pääskysaari johtaa keskustelua tuttujen panelistien kanssa. Kahdeksassa viimeisessä jaksossa Miika Nousiaisen tilalla huolia ruotii koomikko Pirjo Heikkilä.

Oikotietä hauskaksi tulemiseen ei ole, vaan stand up -esiintyminen vaatii ahkeraa harjoittelua. Nyt Jukka Lindström tunnetaan koomikkona, joka ei pelkää tarttua poliittisiin aiheisiin.

Kun Lindströmin juontama satiirinen Noin viikon uutiset -ohjelma päättyi vuonna 2017, hän muutti Belgiaan haistelemaan uusia tuulia ja kirjoittamaan lisää stand upia. Pari vuotta sitten hän sanoi, että suomalaisten kyky ymmärtää ironiaa on hiukan jäljessä muista maista. Keväällä Lindström testaa taas suomalaisten ironian tajua Välihuuto-esityksellään. Esitys on ”yhteenveto populismin, setämiesten ja ilmastoahdistuksen aikakaudesta”, ja se nähdään kevään aikana 10 kertaa Musiikkiteatteri Kapsäkissä.

Pitääkö olla huolissaan? su 16.2. klo 21.00 Mtv3

Lue myös: Tuija Pehkonen juontaa Siipan saappaissa-sarjaa, jossa puolisot vaihtavat rooleja keskenään: ”Meillä on typerä vanha stereotypia suomalaisesta jöröjukkamiehestä”

X