Seija Strand – sisustussuunnittelija kuudennella aistilla: ”Suunnitteluni lähtee käytännöllisyydestä ja toiminnallisuudesta”

Jaa artikkeliTilaa Seura
Koti on Seija Strandille äärimmäisen tärkeä paikka, josta hän saa voimaa arkeen ja juhlaan.
Koti on Seija Strandille äärimmäisen tärkeä paikka, josta hän saa voimaa arkeen ja juhlaan. © Pyry Pietilainen
Tavallisesti Seija Strand kommunikoi paljon asiakkaidensa kanssa, mutta Kotoisassa hän suunnittelee sisustuksen yllätyksenä.

Kotoisa -sarjan sisustussuunnittelija Seija Strand haaveili lapsena kolmesta unelma-ammatista: siivooja, sisustussuunnittelija ja aivokirurgi. Keskimmäinen niistä toteutui, mutta siisteyttä Strand arvostaa edelleen.

”Mutta mitä enemmän tulee ikää, sitä vähemmän pidän siivoamisesta. Imurointi ja pölyjen pyyhkiminen ovat suosikkeja, koska ne hoituvat nopeasti”, hän sanoo.

Tiistaina alkaa Kotoisa -ohjelman kolmas kausi, jossa Strand jatkaa sisustussuunnittelijana.

Ohjelmassa tiimi remontoi suomalaisten koteja ja pihoja. Nyt käsittelyyn pääsevät mm. Ernest Lawsonin ja Jarppi Leppälän pihat.

”Minusta se on hulluutta, että ihmiset ovat niin rohkeita. He oikeasti heittävät rahansa ja avaimensa meille ja luottavat siihen, että olen osannut tulkita heitä oikein.”

Miten Strand sitten osaa tulkita asiakkaitaan?

”Ehkä minulla on kuudes aisti. Vahvuuteni on, että kyselen paljon ja suunnittelen asiakkaan näköistä. En luo heille kokonaan uusia tyylejä, ja suunnitteluni lähtee käytännöllisyydestä ja toiminnallisuudesta.”

Kotoisa, ti 28.1. klo 20.00 Mtv3

Lue myös: Perusteellinen pohjoisen kirjailija Rosa Liksom kertoo urastaan

X