Elokuva-arvio: Yksi menestyneimmistä naisohjaajista ohjasi Myrskyn ratsastajat -jännärin, jonka pääroolissa nähdään Keanu Reeves ja Patrick Swayze

Kathryn Bigelowin ohjaama Myrskyn ratsastajat rakentuu visuaalisesti tehokkaalle toiminnalle.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

FBI-agentti (Keanu Reeves) soluttautuu surffariporukkaan, mutta ystävystyykin jengin ja sen johtajan (Patrick Swayze) kanssa.

Kathryn Bigelowin ohjaama Myrskyn ratsastajat rakentuu visuaalisesti tehokkaalle toiminnalle.
Teksti:
Pertti Avola

Myrskyn ratsastajat (1991) on oiva osoitus Kathryn Bigelow’n kyvyistä rakentaa sekä visuaalisesti erittäin tehokasta toimintaa että siihen kytkeytyvää hienovaraisempaa draamaa. Elokuvan päähenkilö on nuori FBI-agentti Johnny Utah (Keanu Reeves), joka solutetaan ryöstöistä epäiltyyn surffariporukkaan. 

Johnny huomaa viihtyvänsä surffarisakissa, ja hän ystävystyy sekä jengin johtajan Bodhin (Patrick Swayze) että kauniin Tylerin (Lori Petty) kanssa. Tehtävän suorittaminen alkaa käydä vaikeaksi. 

Vauhdikkaan kineettinen ja vahvatunnelmainen elokuva on jotain aivan muuta kuin aiheesta 2015 tehty lattea uusintaversio.

Myrskyn ratsastajat -ohjaaja on harvinaisen menestynyt nainen Hollywoodissa

Kathryn Bigelow on yksi harvoja naisohjaajia, joka on viime vuosikymmeninä saanut vahvan jalansijan Hollywoodissa. Tosin Osama bin Ladenin etsinnästä kertovan elokuvan Zero Dark Thirty (2012) jälkeen Bigelow on ohjannut vain lyhytelokuvia, mutta uusi trilleri Aurora on kehitteillä. 

Bigelow on menestynyt varsin miehisillä aiheilla, kuten vampyyritarinalla Pimeyden läheisyys (1987), poliisitrillerillä Kylmää terästä (1990) ja sukellusvenejännärillä K*19 – The Widowmaker (2002). Tunnetuin hänen elokuvistaan on kuitenkin kuusi Oscaria aikanaan kerännyt hieno armeija­draama The Hurt Locker (2008).

****

Myrskyn ratsastajat, perjantai 29.3. klo 21.00, Mtv sub

Lue myös: Zero Dark Thirty kertoo Osama Bin Ladenin metsästämisestä

X