Kaksinkertainen maailmanmestari Kalle Rovanperä on ylpeä kotimaastaan – Kysyimme kuulumiset myös muilta urheilijoilta Linnan juhlissa

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Rallin kaksinkertaisella maailmanmestarilla Kalle Rovanperällä riittää nälkää vielä rallin suhteen, vaikka seuraava vuosi vähän leppoisammin sujuukin. ”Onhan tässä tullut saavutettua jo paljon, mutta ei tämä tässä vielä ollut.”

Teksti:
Tyyne Pennanen, Linda Martikainen

Ralliautoilun kaksinkertainen maailmanmestari Kalle Rovanperä oli yksi illan odotetuimmista vieraista. Rallitähti saapui itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle ilman avecia, mutta nuorelta rallimestarilta ei juttuseuraa puuttunut. Maail­maa kiertänyt rallin supertähti on huomannut Suomen maineen maailmalla.

”Rallipiireissä Suomi on tosi tunnettu. Suomen lippua saa lajissamme ylpeydellä kantaa ja Maamme-laulua on hieno päästä kuulemaan, jos ajaa tarpeeksi hyvin. Olemme ehkä vähän juroja, mutta yleensä kaikki tykkäävät suomalaisista.”

Ensi vuonna hän hidastaa tahtia ja ajaa vajaan kisakauden.

”Ideana on ottaa enemmän omaa aikaa ja hengähtää vuoden verran. Toivottavasti sillä saa jatkumoa seuraaville vuosille, kun lähdetään ajamaan täyttä kautta ja jahtaamaan mestaruuksia uudestaan.”

”Suomi on kotimaana ihan mahtava”

Jo nuoresta iästä asti valokiilassa ollut Kalle Rovanperä on tottunut tietynlaiseen huomioon, vaikkei se ihan mieluinen juttu hänelle aina olekaan.

”Jos pärjää hyvin, niin se tulee siinä väkisin mukana. Ei se sinänsä ole ahdistanut.”

Itsenäisyyspäivänä Rovanperä lähetti kiitokset itsenäisyyden puolesta taistelleille.

”Kiitos veteraaneillemme ja lotillemme, jotka ovat meidän itsenäisyyden mahdollistaneet. Suomi on kotimaana ihan mahtava. Kaikenlaisia paikkoja maailmalla kiertäneenä kyllä Suomi on aina Suomi. Se on koti”, hän päätti.

Millä mielin muut Linnan juhlissa?

Judon Euroopan mestari Martti Puumalainen esitteli Teresa-kumppaninsa. ”Olen aika monta maata nähnyt, kun olen kiertänyt judon perässä. Parempaa maata ei ole tullut vastaan kuin Suomi”, Puumalainen kertoi.
Judon Euroopan mestari Martti Puumalainen esitteli Teresa-kumppaninsa. ”Olen aika monta maata nähnyt, kun olen kiertänyt judon perässä. Parempaa maata ei ole tullut vastaan kuin Suomi”, Puumalainen kertoi. © Tommi Tuomi
Seiväshypyn MM-mitalisti Wilma Murrolla oli tiukka treenijakso, joka ei mahdollistanut kovaa juhlimista. ”Juhliminen on ajoitettu treeniohjelmaan, että pääsin tänne juhliin osallistumaan. Kisakauden jälkeen on aina muutama viikko lomaa, mutta muuten mennään tiukasti urheilu edellä”, Murto kertoi vierellään puoliso Jaakko Linkoheimo.
Seiväshypyn MM-mitalisti Wilma Murrolla oli tiukka treenijakso, joka ei mahdollistanut kovaa juhlimista. ”Juhliminen on ajoitettu treeniohjelmaan, että pääsin tänne juhliin osallistumaan. Kisakauden jälkeen on aina muutama viikko lomaa, mutta muuten mennään tiukasti urheilu edellä”, Murto kertoi vierellään puoliso Jaakko Linkoheimo. © Tommi Tuomi
Susijengin kapteeni Sasu Salin ja puoliso Kia juhlivat elegantteina. Pari asuu Teneriffalla, jossa Salin pelaa koripalloseura Tenerifessä.
Susijengin kapteeni Sasu Salin ja puoliso Kia juhlivat elegantteina. Pari asuu Teneriffalla, jossa Salin pelaa koripalloseura Tenerifessä. © Tommi Tuomi
Hiihtäjät Jasmin Kähärä ja Eevi-Inkeri Tossavainen vetävät aina suurella kunnialla Suomi-verkkarit jalkaansa. ”Suomea on hieno edustaa. Täällä toteutuu vapaus ja tasa-arvo”, Kähärä totesi rinnallaan puoliso Verneri Poikonen.
Hiihtäjät Jasmin Kähärä ja Eevi-Inkeri Tossavainen vetävät aina suurella kunnialla Suomi-verkkarit jalkaansa. ”Suomea on hieno edustaa. Täällä toteutuu vapaus ja tasa-arvo”, Kähärä totesi rinnallaan puoliso Verneri Poikonen. © Tommi Tuomi
Huuhkajat-tähti Teemu Pukki odottaa kolmatta lasta upean Kirsikka-vaimonsa kanssa. Kirsikan puku oli Katri Niskasen käsialaa.
Huuhkajat-tähti Teemu Pukki odottaa kolmatta lasta upean Kirsikka-vaimonsa kanssa. Kirsikan puku oli Katri Niskasen käsialaa. © Heikki Saukkomaa/Lehtikuva
”Tennis on kasvanut lajina suuresti. Ei voisi parempaa toivoakaan kuin nähdä enemmän junnuja, aikuisia ja kaikenikäisiä kentällä”, tennistähti Emil Ruusuvuori kertoi vierellään puoliso Coco Eräkangas.
”Tennis on kasvanut lajina suuresti. Ei voisi parempaa toivoakaan kuin nähdä enemmän junnuja, aikuisia ja kaikenikäisiä kentällä”, tennistähti Emil Ruusuvuori kertoi vierellään puoliso Coco Eräkangas. © Tommi Tuomi

Lue myös: Niinistö presidenttikaudestaan: ”On tullut oltua aika monessa sellaisessa sanoisinko vyyhdissäkin mukana, jota ei ole koskaan julkisuudessa näkynyt”

Tohtori Pentti Arajärvi ja presidentti Tarja Halonen saapuivat presidentti Sauli Niinistön ja tohtori Jenni Haukion viimeistä kertaa isännöimille Linnan juhlille. Ensi vuonna vieraat ottaa vastaan uusi presidenttipari.
Tohtori Pentti Arajärvi ja presidentti Tarja Halonen saapuivat presidentti Sauli Niinistön ja tohtori Jenni Haukion viimeistä kertaa isännöimille Linnan juhlille. Ensi vuonna vieraat ottaa vastaan uusi presidenttipari. © Juhani Kandell/Tasavallan presidentin kanslia

Lue myös: ”Suomi ei ole enää yksin” – Tapasimme Linnan juhlien kunniavieraita ja presidenttiehdokkaat

Linnan juhliin saapui sotaveteraani Taito Metsäluoma.
Sotaveteraani Taito Metsäluomalla riitti juttuseuraa Linnassa. Veteraanien ja lottien kahvitilaisuudessa hän pääsi vaihtamaan kuulumisia tohtori Jenni Haukion kanssa. © Tommi Tuomi
X