Anna-lehti: Elämänasenne on kannatellut Katja Ståhlia läpi vaikeidenkin aikojen: ”Minä en ole vahva, olen selviytyjä”

Uraorientoitunut Katja Ståhl oli kuvitellut, että painelisi soolona elämänsä läpi. Perheen konsepti tuntui etäiseltä, kaikki kuitenkin muuttui kun hän kohtasi lastensa isän Timo Kuoppamäen. 

Jaa artikkeliLähetä vinkki

"Toivon, etten enää valitsisi miestä sillä perusteella, että onpa kuuma tyyppi", Katja Ståhl tunnustaa.

Uraorientoitunut Katja Ståhl oli kuvitellut, että painelisi soolona elämänsä läpi. Perheen konsepti tuntui etäiseltä, kaikki kuitenkin muuttui kun hän kohtasi lastensa isän Timo Kuoppamäen. 
Teksti: Toimitus

”Hän vaikutti mieheltä, josta tulisi hyvä isä. Yhtäkkiä oli päivänselvää, että teemme lapsia. Työuranikin oli sellaisessa vaiheessa, että uskalsin pitää hengähdystauon”, toimittaja Katja Ståhl, 52, kertoo Anna-lehdessä.

Suhde päättyi lopulta eroon. Katja kertoo olleensa pettynyt siihen, että perhe hajosi lasten ollessa pieniä, mutta huojentunut, koska parisuhde oli ollut huonolla tolalla.

Katja oli hukannut itsensä, hän tiesi kyllä, mitä mies ja lapset tarvitsevat, mutta hänellä ei ollut aavistustakaan, mitä hän itse halusi.

”Hieman ennen eropäätöstä muistan seisseeni koiran kanssa iltapimeällä kalliolla. Tunsin vieraantuneeni ydinminästäni tosi kauas. Minun oli aika saada takaisin itseni.”

Katja Ståhl tiukasta työtahdistaan:”En saanut syödyksi ja halusin vain nukkua”

Nuori, 28-vuotias Katja Ståhl oli monessa mukana. Hän oli suositussa tv-ohjelmassa Hurja joukko ja hoiti levy-yhtiössä Don Huonot– ja HIM-yhtyeiden promoamista. Luja tahti kostautui.

”En saanut syödyksi ja halusin vain nukkua. Arvelin, että minulla on burn
out. Niin arveli lääkärikin ja antoi minulle kaksi viikkoa sairauslomaa. Eihän se auttanut”, Katja Ståhl kertoo Anna-lehdessä.

Lopulta Katja lähti psykiatrin vastaanotolle. Kun psykiatri kysyi, mitä Katjan kuulumisia, hän sai vastaukseksi pötköhuutoa.

Katja sai masennusdiagnoosin, jota hoidettiin sekä lääkkeillä että terapialla. Masennus on kolkutellut myös myöhemmin. Katjaa on auttanut, se että hän tunnistaa oireensa. Myös hänen elämänasenteestaan on ollut apua.

”Minä en ole vahva, olen selviytyjä. Kun jalkapalloilija saa potkun sääreen, hän jää maahan vaikertamaan, kunnes autetaan pois kentältä. Kun suomalainen hevosnainen jää jyrän alle, hän nousee, pudistelee hiekat vaatteistaan ja ilmoittaa ’ei mitään hätää’.”

Uusi elämänvaihe edessä

Katjalle on tärkeää turvata eläimensä, ystävänsä ja rakkaat lapsensa. Esikoisen, Topi Kuoppamäen muutto omilleen oli vaikea pala.

”Minulla oli isoja vaikeuksia päästää irti. Soittelin hänelle jatkuvasti, vaikkei ollut mitään asiaa, ja organisoin koko ajan jotakin”, Katja Ståhl kertoo

Topi toppuuttelee äitiään ajoittain sanomalla tietyllä äänensävyllä ’kyllä, äiti’, silloin Katja tajuaa, että aikuinen poikansa pärjää.

Kun tytär Vilma ilmoitti hiljattain muuttoaikeistaan, Katja säpsähti hieman.

”Onneksi minulle jäävät vielä hevoset ja koira, joista pitää huolta. Kenties tästä alkaa ihan uusi elämänvaihe.”

”On ihanaa, kun ei tarvitse riidellä kenenkään kanssa”

Lapsena Katja vihasi yksin olemista, enää se ei häntä ahdista.

”Olen niin mummo, että rakastan kuunnella äänikirjaa ja pelata mahjongia tai pasianssia. On ihanaa, kun ei tarvitse riidellä kenenkään kanssa.”

Viitisen vuotta sinkkuna viihtynyt Katja Ståhl huolisi rinnalleen miehen, mutta uuden kumppanin tulisi omata hyvä itsetunto ja lehmänhermot. Katja etsii leikkisää tyyppiä, joka ei toppuuttele häntä sanomalla, että ’älä nyt, ihmiset kattoo’.

”Nyt voisin pitkästä aikaa katsella vähän ympärilleni. Toivon, etten enää valitsisi miestä sillä perusteella, että onpa kuuma tyyppi. Se ei välttämättä ole hyvän parisuhteen kulmakivi.”

Lue lisää uusimmasta Anna-lehdestä. Katja kertoo jutussa myös hypnotisoija Oliver Hawkin kanssa oleskelleesta, alkolisoituneesta isästään ja lentoemäntänä työskennelleestä äidistään. Katja kertoo myös rakkaasta hevosharrastuksestaan, johon uppoaa paljon rahaa. Hän kertoo myös, kuinka puhui itselleen Elämäni biisi -ohjelman juontajan pestin.

Lue myös: Katja Ståhl tyylituomarin käsittelyssä: ”Pukeutuminen on mutkatonta ja kivaa muttei naurettavaa”

X