Katso kotialbumikuvia! Näin Michelle ja Barack Obaman rakkaus roihahti – ”Vaikka Barackin pukeutumisessa oli parantamisen varaa, hän oli kiistatta hyvä saalis”

Michelle ja Barack Obaman rakkaustarina ei alkanut tulisesti, sillä ihastunut Michelle leikki tovin vaikeasti tavoiteltavaa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Nuoripari asui tovin Michellen lapsuudenkodin yläkerran asunnossa.

Michelle ja Barack Obaman rakkaustarina ei alkanut tulisesti, sillä ihastunut Michelle leikki tovin vaikeasti tavoiteltavaa.
(Päivitetty: )
Teksti:
Katariina Taleva

Michelle ja Barack tapasivat toisensa lakiasiantoimistossa Chicagossa, mutta se ei aivan ollut rakkautta ensisilmäyksellä. Lokakuussa ilmestyneessä Michelle Obaman muistelmissa Minun tarinani (Otava), kerrotaan yksityiskohtaisesti parin tutustumisesta ja rakastumisesta.

Michelle opiskeluaikoinaan Princetonin yliopistossa © Obama-Robinson kotialbumi

Michelle ohjasi kesäharjoittelijaksi tullutta Barackia, jota kuvattiin jo jonkinlaiseksi ihmelapsena lakimaailmassa.

Michelle oli ihastunut Barackin baritoniääneen puhelimessa, mutta koska ei halunnut uhrata voimiaan treffeihin ja oli Barackin mentori, hän kielsi ihastumisen loppuun asti. Barack myös poltti tupakkaa, joka oli Michellelle ”kauhistus.”

Baracin pukeutumisessa oli parantamisen varaa

Alussa Michelle yritti parittaa Barackia ystävälleen, Barack oli vaihtanut arkivaatteet päällen, ja niissä olisi Michellen mukaan ollut ”parantamisen varaa”. Valkoinen pellavableiseri oli ”suoraan Miami Vicen pukukaapista”, kertoo Michelle Obama uutuuskirjassaan.

Tästä huolimatta Michelle piti Baracia kuitenkin komeana, itsevarmana ja menestyvänä – eli ”kiistatta hyvä saalis.”

Michellen ystävän ja Barackin juttu ei lähtenyt luistamaan baarissa. Ystävän mielestä Barack oli liian älykkö ja Barack ei ollut ”happy hour -tyyppi”.

”Minusta meidän pitäisi mennä treffeille”

Vaikka Michelle ei halunnutkaan myöntää itselleen sitä, hän ajatteli paljon Barackia, kun hän ei tullut tapaamaan häntä. Eräänä päivänä Barack vain suoraan sanoi Michellelle, että ”Minusta meidän pitäisi mennä treffeille.”

Michelle teeskenteli olevansa järkyttynyt ehdotuksesta, mutta Barack ei luovuttanut.

Seuraavina päivinä Barack luetteli useaan kertaan syitä, miksi heidän kahden pitäisi käydä treffeille. Barackin mielestä kukaan firmassa ei piittaisi asiasta, ehkäpä se olisi jopa myönteistä Barackin urapolkua ajatellen.

”Tarkoitat siis, että minä olen jonkinlainen syötti? On sinulla itsestäsi suuret luulot”, Michelle kertoo tokaisseensa.

Lopulta Barack sai houkuteltua Michellen treffeille. He molemmat olivat lähteneet firman yhteiseen teatteriesitykseen katsomaan Les Misérablesin esitystä. Barack pyysi Michelleä lähtemään kesken musikaalin, ja niin he karkasivat läheiseen baariin.

© Robinson-Obama kotialbumi Michelle Obama kertoo nauttineensa kampanjoinnista miehensä kanssa, mutta aina kun hän pystyi, hän varasti pienet nokoset.

Ensisuudelma jäätelöbaarin edessä

Michelle ja Barack olivat tulossa autolla kesäharjoittelijoiden grillijuhlista, kun Michelle alkoi ajatella suhteen tulevaisuutta. He kävivät firman tapahtumissa yhdessä, mutta eivät olleet myöntäneet olevansa pari. Barack lähtisi pian takaisin oikeustieteelliseen, mitä sen jälkeen tapahtuisi?

Kun Michelle oli lähestymässä Barackin asuntoa Hyde Parkissa, Michelle tunsi jännityksen heidän välillä. Michelle ei kuitenkaan tiennyt, oliko hän Barack jo luovuttanut hänen suhteensa.

Vaivautuneen hiljaisuuden jälkeen Barack ehdotti jäätelön syömistä. ” Silloin tiesin, että peli on alkanut, ja tämä oli yksi harvoista hetkistä, jolloin lakkasin ylianalysoimasta ja antauduin elämälle” Michelle kertoo.

Jäätelön syömisen jälkeen Barack kysyi: ” Saanko suudella sinua?”

”Heti kun sallin itseni tuntea jotain Barackia kohtaan, tunteet valtasivat minut. Se oli himon, kiitollisuuden, täyttymyksen ja ihmetyksen hyökyaalto. Kaikki huoli, joka oli painanut minua elämästäni ja ammatistani ja jopa Barackista, näytti katoavan tuohon ensisuudelmaan, ja  tilalle tuli kiihkeä halu tutustua häneen lähemmin, tutkia ja kokea hänestä kaikki mahdollisimman pian.”

Michelle ja Barack Obama menivät naimisiin vuonna 1992. © Obamien kotialbumi

X