Kimi ihastui Mintussa farkkusortseihin ja tuliseen luonteeseen – ”Mun kanssa pitääkin olla tiukka, muuten ei tule mitään”

Kimi Räikkönen ja Minttu Virtanen tapasivat juhannuksena 2013. Viinanhuuruisessa juhlahumussa syntyi vuosisadan rakkaustarina.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Toukokuussa 2015 Ferrarin varikolla Monacossa keskustelevat Kimi Räikkönen ja Minttu Virtanen.

Kimi Räikkönen ja Minttu Virtanen tapasivat juhannuksena 2013. Viinanhuuruisessa juhlahumussa syntyi vuosisadan rakkaustarina.
(Päivitetty: )
Teksti:
Sanna Ihalainen

Kaikki alkoi kotibileistä. Kimi Räikkösen ja Minttu Virtasen katseet kohtasivat juhlijoiden keskellä Kimin kesäasunnolla. Oli juhannus 2013, päivämäärästä ei tietoa. Humalatila oli vahva.

”Ei sitä oikein osaa selvittää, mikä yksittäinen asia siinä ihastumisessa on. Me on aina tykätty ja tultu juttuun. Ja onhan siinä se, että silmä tykkää”, Kimi muistelee Kari Hotakaisen Tuntematon Kimi Räikkönen -kirjassa.

Kimi muistelee myös asua, joka Mintulla oli yllään.

”Sillä oli sellaiset tiukat farkkusortsit. Olin sanonut, että ’voi perse’.”

Mitä siellä Seiskassa lukee?

Minttu kiinnitti huomionsa Kimin hulvattomaan huumorintajuun. Ensin hän ajatteli, että tuollainen ihminen olisi hauska saada ystäväksi. Rakastua ei kannattanut, sillä Kimillä oli rellestäjän maine.

Avioliitto Jenni Dahlmanin kanssa oli vielä virallisesti voimassa, vaikka pariskunta oli asumuserossa. Kimillä oli meneillään elämässä vauhdikas kausi, mikä näkyi myös juorulehtien palstoilla.

”Edellisessä suhteessa oli koko ajan pelko, että jääköhän tästä ja tästä kiinni. Että koska tulee Seiska, mitä siellä Seiskassa nyt on. Valehtelet ja yrität viikon päästä muistaa, mitenköhän tämä juttu piti tällä kertaa selittää”, Kimi kertoo.

Lähipiiri alkoi huolestua Kimin voinnista. Autossa kaikki sujui hyvin, mutta Kimi oli levoton. Alkoholia kului.

Hän päätti soittaa bileissä tapaamalleen Mintulle ja pyytää tätä kanssaan mökille. Minttu oli ihmeissään, sillä Kimi oli aina juhlijoiden ympäröimänä.

”Ei täällä ole ketään”, Kimi suostutteli.

Renkaanvaihtoon appiukon kanssa

Hiljalleen kaikki muuttui. Ensin Minttu lähti Kimin mukaan Unkarin osakilpailuun, sitten pokeritahapahtumaan ja minigolfia pelaamaan.

Villi kesä muuttui rauhalliseksi syksyksi.

”Jos ei ole mitään tehnyt eikä kokenut, voi tulla hulluuskohtaus nelikymppisenä tai viisikymppisenä. Kyllä minäkin olen aivan riittävästi istunut baareissa, ja maailma on nähty”, Minttu kertoo.

Samana syksynä Kimi meni tapamaan ensimmäistä kertaa tulevaa appiukkoaan Kimmo Virtasta. Mielikuva rellestävästä F1-tähdestä mureni nopeasti, sillä Kimillä olikin jalat tukevasti maassa.

Hän halusi esimerkiksi vaihtaa Mintun auton renkaat huonosta säästä huolimatta.

”Sanoin, että siellä sataa vettä, voin viedä renkaat Teboilillekin. Kimi sanoi, että ei kun mennään vaihtamaan ne yhdessä”, Kimmo Virtanen muistelee.

”En kuseta enkä petä”

Avioero Jenni Dahlmanin kanssa astui voimaan vuonna 2014, kun molemmilla oli jo uudet kumppanit vierellään. Kimin ja Mintun suhde syveni nopeasti.

”Sanoin Mintulle, että jos tässä ruvetaan olemaan, niin enää en kuseta enkä petä. Mä en halua koskaan uudelleen sitä helvettiä enkä niitä pelkotiloja, joita valehtelusta tulee”, Kimi kertoo.

Keväällä 2013 Minttu oli lopettanut oman työnsä lentoemäntänä ja muuttanut Kimin luo Sveitsiin. Tammikuussa 2015 syntyikin jo esikoinen, Robin, sitten toukokuussa 2017 Rianna.

”Jos mä vertaan Kimiä kaikkiin aiempiin suhteisiin, tämä erottaa sen jokaisesta mun tuntemasta miehestä. Tapa, jolla Kimi ottaa huomioon. Kimi näyttää aina ja joka päivä, että kuulutaan toisillemme”, Minttu kertoo.

Muutkin tunteet leiskuvat. Kimin mukaan Minttu on riidellessä varsinainen jääräpää.

”Minua viehättää, että Minttu on tiukka, ei mikään vässykkä. Mun kanssa pitääkin olla vähän tiukka, muuten ei tule mitään”, Kimi sanoo.

Pariskuntaa yhdistää myös kilpailuhenkisyys. Mintun isä Kimmo Virtanen toteaa:

”Aina se halusi pelata voittavassa joukkueessa. Ne tykkää Kimin kanssa samanlaisista asioista.”

X