Anna-lehti: Kirsi Alm-Siira kertoo avioeron jälkeisestä arjesta – ”Elämä ei ole taistelua, vaan iloa”

MTV:n uutisankkuri Kirsi Alm-Siira ei stressaannu, vaikkei tietäisi mitä tunnin päästä tapahtuu. Hän keskittyy siihen mitä tekee ja sulkee korvansa muulta.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Kirsi Alm-Siira ei kiirehtinyt uuteen suhteeseen heti avioeronsa jälkeen.

MTV:n uutisankkuri Kirsi Alm-Siira ei stressaannu, vaikkei tietäisi mitä tunnin päästä tapahtuu. Hän keskittyy siihen mitä tekee ja sulkee korvansa muulta.
Teksti:
Kiia Heikkilä

”Teen vain välttämättömimmät pitkän ajan suunnitelmat, kuten kesälomamatkat. Kalenterissani on työvuoroni ja lasteni asiat, jotka on pakko hoitaa. Ei paljon muuta”, Kirsi Alm-Siira sanoo Anna-lehdessä.

Kirsi Alm-Siira suhtautuu tulevaisuuteen huolehtimatta siitä, mihin ei voi vaikuttaa. Avioero puolisosta Kalle Siirasta hoidettiin tyylikkäästi ja Alm-Siira kertoo heidän olevan yhä hyvin läheisiä.

”Käytännön tasolla ero ei ole muuttanut paljoakaan elämässäni, koska olemme edenneet maltillisin askelin.”

Kiitos hyvästä itsetunnosta kuuluu äidille

Kirsi Alm-Siira nimeää Anna-lehdessä hyvän itsetunnon arvokkaimmaksi asiaksi, jota hänessä on. Tästä hän kiittää äitiään, joka kohtaa kaikki ihmiset aidolla mielenkiinnolla.

”Äidin ansiosta minulle kehittyi hyvä itsetunto. Häneltä olen saanut rohkeuden kohdata ihmisiä, hakea työpaikkoja ja pyytää apua. En jännitä ketään, eivätkä korkeassa asemassa olevat ihmiset saa minua tuntemaan oloani pieneksi.”

Alm-Siira on sitä mieltä, että ystävyys, toisin kuin perheenjäsenyys, pitää ansaita. Hänellä on viisi läheistä ystävää, joiden kanssa esimerkiksi matkustelee, lenkkeilee ja keskustelee.

”He ovat nähneet heikkouteni, ja minä heidän. Sellaiset ovat oikeita ihmissuhteita, jollaisia ihminen tarvitsee ollakseen rohkea ja oma itsensä.”

”Jos epäonnistun yhdessä asiassa, entä sitten?”

Kirsi Alm-Siira kertoo uskovansa itseensä tarpeeksi, että uskaltaa myös epäonnistua. Muutamia vuosia sitten hän vaihtoi työpaikkaa Helsingin Sanomien kanavajohtajaksi. Työ ei kuitenkaan sopinut hänelle ja puolen vuoden pyristelyn jälkeen, hän irtisanoutui.

”Minussa on paljon hyvää, ja monia asioita teen taitavasti. Jos epäonnistun yhdessä asiassa, entä sitten?”

Irtisanoutumisen jälkeen Alm-Siira soitti MTV:lle ja pyysi työtään uutisankkurina takaisin.

”Isomman tittelin ottamisessa ei ole mielestäni riskiä. Todellisen riskin ihminen ottaa, kun hän heittäytyy kokonaan tyhjän päälle. En voi sanoa tehneeni niin”, Alm-Siira sanoo.

Alm-Siiran itsevarmuus auttaa häntä myös uutistyössä. Vaikka itseään voi epäillä monessa asiassa, tietää hän olevansa hyvä työssään.

Kirsi Alm-Siira

Kirsi Alm-Siira. © MTV3

”Elämä ei ole taistelua, vaan iloa”

Kirsi Alm-Siira kiittää saavutuksistaan läheisiään. Ihmissuhteet antavat hänelle energiaa ja muiden tuella hän on päässyt elämässään eteenpäin.

Yhä yhdessä olevat vanhemmaet eivät aiheuttaneet Alm-Siiralle painetta pitää perhe saman katon alla.

”Lapsillani on hyvät vanhemmat. Kalle on supertyyppi ja minäkin olen ihan ok.”

Alm-Siira huolehtii puolet ajasta lapsista, jotka asuvat perheen aiemmassa yhteisessä kodissa. Perheeseen on tullut myös uusi jäsen, koiranpentu Heli. Elämänasenne pysyy vastaanottavaisena.

”Elämä ei ole taistelua, vaan iloa, onnea, rakkautta, lempeä. Ei minusta ole siihen, että koko ajan pitäisi kärsiä ja taistella. Tämä koskee niin työtä kuin ihmissuhteitakin. En luovuttanut avioliitossanikaan, vaan päästin irti. Ainoa vaihtoehto elämässä
on pyrkiä onnellisuuteen.”

Lue myös: Kirsi-Alm Siira opetteli eroon kateudesta: ”Vertasin itseäni muihin ja tunsin epävarmuutta”

X