Kotiliesi: Göran Stubb, 84, ja Pirkko Mannola, 80, eivät unelmoi eläkkeelle jäämisestä – ”Onneksi Jenkeissä ei ole samanlaista ikärasismia kuin Suomessa”

Stubb ja Mannola pohtivat ensin häitä, mutta päätyivät pelkkään kihlaukseen. ”Elämme synnissä. Se on paljon jännittävämpää”, Stubb sanoo.

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Stubb ja Mannola pohtivat ensin häitä, mutta päätyivät pelkkään kihlaukseen. "Elämme synnissä. Se on paljon jännittävämpää", Stubb sanoo.
Teksti:
Oona Komonen

Se alkoi valmisruoasta.

Göran Stubb tapasi Pirkko Mannolan Tapiolan postissa, vuonna 2015. He olivat tunteneet toisensa jo pitkään.

Vuonna 1959 Stubb oli töissä konttorikoneita myyvässä yrityksessä, joka järjesti Tampereella näyttelyn. Sinne palkattiin tuote-esittelijäksi edellisvuonna Miss Suomeksi valittu Pirkko Mannola.

Stubb pyysi Mannolaa ulos, treffeille.

Mannola lupasi harkita. Hän ei kuitenkaan lähtenyt.

”Hidas sytytys”, Mannola kuvaa Kotiliesi-lehdessä.

Ensikohtaamisen jälkeen Stubb ja Mannola tapasivat toisensa usein eri tilaisuuksissa ja juhlissa. Ja sitten, Espoon Tapiolassa Stubb sanoi: ”Olisi mukava tavata uudelleen.”

Mannola kirjoitti puhelinnumeronsa paperilapulle. Stubb soitti samana iltana, ja tarjosi illalliseksi etanoita ja kukkoa viinissä.

Myöhemmin hän kertoi Mannolalle, että oli ostanut ruoat Stockmannin herkkutiskiltä.

”Työ on minulle harrastus”

Kihlat pidettiin helmikuussa 2016, karkauspäivänä.

”Aluksi pohdimme häitä”, kertoo Mannola Kotiliedessä. ”Mutta sitten totesimme sen olevan tässä iässä ihan turhaa.”

Stubb sanoo, että he ”elävät synnissä”.

”Se on paljon jännittävämpää”, Stubb sanoo.

Göran Stubb, 84, tunnetaan jääkiekkovaikuttajana. Hän on NHL:n Central Scouting European -toimiston johtaja ja kykyjen etsijä. Kansainvälinen jääkiekkoliitto valitsi hänet kansainvälisen kuuluisuuksien gallerian jäseneksi 2000.

Pirkko Mannola, 80, on näyttelijä ja laulaja.

Iästään huolimatta molemmat työskentelevät edelleen, kumpikaan ei halua jäädä vielä eläkkeelle.

”Ei siitä mitään tulisi, jos vaan töllöttäisimme telkkaria”, Stubb sanoo Kotiliedessä. Hän etsii työkseen uusia ja lupaavia jääkiekkopelaajia NHL:n joukkueisiin.

”Työ on minulle harrastus. Onneksi Jenkeissä ei ole samanlaista ikärasismia kuin Suomessa. Siellä arvostetaan kokemusta.”

Mannola kertoo, että ainoa, joka moittii häntä työnteosta, on Ruotsissa asuva tytär. Siksi, että Mannola ei ehdi käymään kylässä usein.

”Toisaalta pitää olla kiitollinen siitä, että on vielä kysyntää ja töitä riittää.”

X