Laulaja Laura Närhi rakastaa yhteisöjä ympärillään: ”Parasta minussa on se, että huolehdin muista”

Tekisin tän uudelleen -kappaleen julkaissut laulaja Laura Närhi, 41, nauttii kyläilykulttuurista, mutta kaipaa myös yksinoloa. ”Olen isosta perheestä, ja ilman tiiviitä, rakastavia yhteisöjä olisi erakkopuoleni tosi vahva.”

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Tekisin tän uudelleen -kappaleen julkaissut laulaja Laura Närhi, 41, nauttii kyläilykulttuurista, mutta kaipaa myös yksinoloa. "Olen isosta perheestä, ja ilman tiiviitä, rakastavia yhteisöjä olisi erakkopuoleni tosi vahva."
(Päivitetty: )
Teksti: Linda Martikainen

Hoidan terveyttäni säännöllisyydellä. Syön aina aamupalan, lounaan, päivällisen ja iltapalan. Pidän tarkasti kiinni rutiineista, koska kehoni toimii silloin parhaiten.

Parasta terveysruokaa minulle on ihan tavallinen, puhdas ruoka. Syön hyvin vähän valmisruokia, teen pääosin kaiken itse. Vierastan kaikenlaisia superfoodeja, mutta syön päivittäin marjoja, kuten mustikoita ja viinimarjoja.

Vatsani voi hyvin, kun syön kasvispainotteisesti. Suosin kala-kasvisruokavaliota ja huomaan muutoksen vatsassa heti, jos esimerkiksi mökillä on tullut syötyä lihaa.

Stressi pysyy loitolla

Torjun stressiä pitämällä illat vapaana. Iltaisin en mieti työjuttuja, vaan rauhoitun kotona olemiseen ja lapsen kanssa leikkimiseen. Jos olen jostain syystä kiukkuinen, kunnon kävelylenkin jälkeen olen ihan eri ihminen. Ystävien kanssa samppanjan juominen ja huolista puhuminen saa myös asiat oikeaan perspektiiviin ja stressin loittonemaan.

Hoidan kuntoani rauhallisilla, joogajohdannaisilla lajeilla. Käyn kehonhuoltotunneilla. Välillä yritän kovasti innostua myös uinnista, mutta se on vain yksinkertaisesti niin tylsää.

”Parasta minussa on, että huolehdin muista”

Terveyteni petti puolitoista vuotta sitten flunssan takia. Minun piti perua sen takia kaksi tv-esiintymistä, ja se harmitti valtavasti. Sairastuttuani yritän mieluummin perua keikan kuin kokeilla taikatemppuja.

Parasta minussa on, että huolehdin muista. Tykkään järjestää illanistujaisia ystäville.

Intohimoni on ruuanlaitto ja listojen tekeminen. Teen listoja kauppareissuille ja siitä, mitä pitää milloinkin pakata mukaan. Listojen teko on mahtavaa!

Suurin pelkoni liittyy siihen, että lapselle tapahtuisi jotain pahaa. Pelkään vähän myös itsestään selvyyksinä pitämieni asioiden, kuten näön, kuulon tai liikuntakyvyn menettämistä.

Erakkopuoli pysyy aisoissa yhteisöjen avulla

Rakastan yhteisöjä ympärilläni. Olen isosta perheestä, ja ilman tiiviitä, rakastavia yhteisöjä olisi erakkopuoleni tosi vahva. Olen jo lapsesta asti kaivannut paljon omaa tilaa.

65-vuotiaana haluan olla hyvä puutarhuri! Mietin ja suunnittelen paljon puutarhajuttuja ja opettelen joka vuosi jonkin uuden jutun.

Mottoni on: parempi olla onnellinen kuin aina oikeassa!

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Kotilääkärissä 5/19.

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X